Saturday , April 20 2024

Surpriză mare la Australian Open: Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon

Sorana Cîrstea este în turul trei de la Australian Open, sportiva noastră reușind una dintre cele mai importante victorii din carieră: a trecut de Petra Kvitova, locul 8 WTA și dublă campioană de Grand Slam. “Am făcut meciul perfect”, a spus Sorana la finalul partidei de pe Margaret Court Arena.

După un meci de două ore și trei minute, pe o căldură insuportabilă, Sorana s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Finalistă în 2019 la Grand Slam-ul de la Melbourne, Petra s-a văzut învinsă la ediția din acest an încă din turul al doilea.

Cea mai importantă performanță a Soranei (68 WTA) la Melbourne este calificarea în turul 4, la ediția din 2017. În turul trei (acolo unde se află în prezent) a mai ajuns în 2012 și 2013.

Pentru un loc în optimi, Cîrstea se va duela cu o altă sportivă din Cehia: Marketa Vondrousova, locul 20 WTA, finalistă la Roland Garros, ediția din 2019.
“Petra este o jucătoare minunată, știam că loveşte mingea foarte bine. Am avut însă încredere în mine, am mai învins-o în trecut (n.r. în două rânduri până la duelul de miercuri). Sunt foarte fericită, am făcut meciul perfect. În setul al doilea nu am mai putut impune ritmul, am ajuns în defensivă, dar am căutat în permanență să revin în decisiv și să lovesc cât mai la linie. Mi-a ieșit. Nu știam cu cine voi juca (n.r. cu Marketa Vondrousova), dar acum important este să mă recuperez după efortul făcut astăzi. Am jucat peste două ore pe această căldură. E remarcabil pentru mine că am reușit să joc atât de bine după două săptămâni de carantină în care nu am avut posibilitatea să mă antrenez”, a spus Sorana Cîrstea la finalul partidei.

HotNews

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …