Sunday , April 28 2024

Surpriză. Lidera mondială, eliminată în sferturi la Wimbledon. Svitolina, întoarsă în circuit după ce a născut, merge în semifinale

Surpriză de proporții marți la Wimbledon. Liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, a fost eliminată de ucraineanca Elina Svitolina, după un meci intens și foarte frumos, în trei seturi.

Ucraineanca, soția tenismenului francez Gael Monfils, revenită în circuit de câteva luni, după ce a născut anul trecut, s-a impus cu 7-5, 6-7, 6-2, la finalul unui meci care a durat două ore și 40 de minute.

În cele câteva luni de la întoarcerea în circuit, ea a câștigat turneul de la Stuttgart și a făcut sferturi la Roland Garros, iar acum semifinală la Wimbledon. Sportiva din Odesa și-a egalat astfel cel mai bun rezultat din carieră într-un Grand Slam, ucraineanca de 28 de ani mai calificându-se în semifinale, tot la Londra, și în 2019, când a fost eliminată de Simona Halep, care a și câștigat trofeul atunci.

În ceea ce o privește pe lidera mondială, Swiatek nu mai ajunsese până acest an în sferturi la Wimbledon, deși este deținătoarea a 4 Grand Slamuri, la 22 de ani. Poloneza a câştigat de trei ori Roland Garros şi o dată US Open, însă pe iarbă nu avea mari realizări.

În celălalt sfert de finală feminin disputat marți s-a mai înregistrat un upset, americanca Jessica Pegula, numărul 4 mondial, fiind eliminată de cehoaica Marketa Vondrousova, locul 42 WTA, fostă finalistă la Roland Garros.

Așadar, în locul așteptatei semifinale Pegula – Swiatek, va avea loc meciul Vondrousova – Svitolina. Mâine sunt programate ultimele două sferturi de finală: Ons Jabeur – Elena Rybakina și Madison Keys – Aryna Sabalenka.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …