Saturday , December 10 2022

Suporterii bătăuşi de la derby-ul Rapid-Steaua, ridicati de poliţie şi duşi la audieri

suporteri batausi

Suporterii care s-au bătut pe 14 aprilie, înainte de meciul Rapid-Steaua, au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri. Opt percheziţii au avut loc, marţi dimineaţa, în Sectorul 5 al Capitalei, la suporterii stelişti şi rapidişti. Politişitii au pus în executare şi cinci mandate de reţinere.

Aproximativ 40 de persoane s-au luat la bătaie pe 14 aprilie, cu pietre, în zona unui bar din strada Ion Nedeleanu, aflată în zona 13 Septembrie a Bucureştiului. Oamenii erau suporteri ai formaţiilor Rapid şi Steaua. În urma incidentelor, trei autoturisme au fost avariate.

Derby-ul Rapid – Steaua, jucat pe 14 aprilie, pe stadionul Giuleşti, a început cu cinci minute întârziere, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. De asemenea, la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jandarmeria Română a dat publicităţii imagini filmate în interiorul stadionului şi a comunicat că elementele pirotehnice au fost introduse pe stadion cu mult timp înainte de începerea meciului şi ascunse sub scaune. Tocmai din această cauză firma de pază care asigură securitatea stadionului a fost amendată cu suma de 1.000.

O sancţiune mult mai drastică a primit clubul organizator, Rapid Bucureşti, care a fost amendat cu 60.000 de lei.

Au mai fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.750 de lei pentru proferarea şi scandarea de injurii la adresa forţelor de ordine precum şi refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine.

De asemenea, Jandarmeria a anunţat că două persoane au fost reţinute chiar în timpul meciului în cazul incidentelor de la stadionul Giuleşti. Cei doi erau suporteri ai Rapidului şi au fost printre cei care au aruncat torţe în teren. Ei au fost scoşi de pe stadion chiar în timpul meciului şi reţinuţi pentru 24 de ore, în baza unui ordin emis de procurorul aflat la stadion tocmai pentru astfel de situaţii de urgenţă.

Meciul Rapid – Steaua, jucat pe 14 aprilie în Liga I, a fost întrerupt timp de aproape 10 minute în minutul 83, din cauza obiectelor aruncate din tribune de suporterii gazdelor. O brichetă aruncată din peluză l-a lovit în cap pe jucătorul stelist Vlad Chiricheş.

Vezi si

Croația învinge dramatic Brazilia la 11 metri și merge în semifinale

Primul sfert de finală de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar s-a desfășurat între …