Monday , July 22 2024

Sucevenii Ionela și Marius Cozmiuc, desemnați portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris

 “Suntem onorați până la lacrimi și, în același timp, credeți-ne, vom fi și mai buni la Jocuri. Pentru că e vorba de România și asta rimează cu mândria”, au spus cei doi suceveni.

“Au coborât din Bucovina pentru a cuceri lumea și pentru a transmite oamenilor pe care i-au întâlnit că taina muncii și respectul pentru neam și țară sunt lecțiile sfinte pe care le-au primit de la părinți”. Așa sunt caracterizați soții Ionela și Marius Cozmiuc, cei doi suceveni desemnați să poarte drapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

“Poartă cu mândrie straie populare și au România în inimă. Au cunoscut succesul pentru că au muncit pentru el. Au trecut prin multe momente dificile, dar niciodată nu au renunțat. Nimic nu i-a îndepărtat de visul pentru care au plecat de acasă. Au împreună șapte ediții de Jocuri Olimpice și au devenit modele pentru generații întregi de canotori. Ea e focul și el e apa în familia lor.

Împreună, soții Ionela și Marius Cozmiuc vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a JO Paris 2024 pentru Team Romania.

Ei au ridicat drapelul pe toate podiumurile lumii și îl vor purta cu mândrie și la Paris 2024. E motivația supremă pentru tot ceea ce vor și ce își doresc să cucerească la Paris 2024!” mai notează pagina oficială de facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Au adunat împreună 19 medalii la marile competiții

Ionela și Marius Cozmiuc au adunat împreună 19 medalii la marile competiții. Ionela are opt medalii în carieră, e triplă campioană mondială și triplă campioană europeană, a fost la două ediții ale Jocurilor Olimpice: Rio 2016 și Tokyo 2020. Marius are 11 medalii în carieră, e dublu campion european și campion mondial, e vicecampion olimpic la Tokyo 2020. A participat până acum la trei ediții ale Jocurilor, la Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020.

Covaliu: “Sunt convins că amândoi vor fi medaliați la Paris”
Anunțul făcut joi de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, i-a luat prin surprindere pe cei doi sportivi, care nu știau că vor fi desemnați portdrapelul României. “Membrii Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român au decis în unanimitate ca portdrapel la ediția Paris 2024 să fie soții Cozmiuc. Sunt și eu foarte emoționat, pentru că sunt doi sportivi de valoare, doi sportivi care nu au știut nimic de această nominalizare. Această nominalizare a venit oarecum firesc, performanțele lor se cunosc. Sunt campioni mondiali și europeni și sunt convins că amândoi vor fi medaliați la ediția de la Paris. Felicitări, meritați din plin să fiți portdrapel și să reprezentați România la această ediție”, a afirmat Covaliu în cadrul unui eveniment care a avut loc pe esplanda din fața sediului COSR.

Lipă: “Nimic nu este întâmplător. Portdrapelul vine dintr-un sport de apă, defilarea va fi pe apă

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, la rândul ei de două ori portdrapel al României, s-a arătat încântată că la această ediție au fost desemnați soții Cozmiuc. “Am fost portdrapelul României de două ori, la Sydney și la Atena. Este ceva extrem de frumos pentru un sportiv să dea ritmul, să fie ștrocul echipei și mulțumesc Comitetul Executiv pentru că au dat onoarea de a fi portdrapelul României familiei Cozmiuc. Sunt doi sportivi de excepție, de care suntem foarte mândri, care reprezintă România cu cinste și onoare. Sunt doi sportivi foarte buni, doi sportivi reprezentativi ai lotului olimpic de canotaj, doi sportivi model și cu siguranță rezultatele lor la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi foarte frumoase. Nimic nu este întâmplător, defilarea va fi pe apă, portdrapelul vine dintr-un sport de apă”, a afirmat Lipă.

 “Ce poate fi mai frumos decât să concurezi în familie și să duci România cât mai sus?”

Ionela Cozmiuc a afirmat că alături de soțul său formează o familie fericită și împlinită. “Într-adevăr a fost o surpriză foarte mare, dar foarte plăcută pentru noi. Suntem foarte mândri să fim desemnați portdrapelul României la această ediție a Jocurilor Olimpice și abia așteptăm să mergem acolo și să simțim acele emoții. Suntem într-adevăr o familie fericită și împlinită. Eu sunt la a treia ediție de Jocuri Olimpice, Marius la a patra ediție. Ce poate fi mai frumos decât să concurezi în familie și să duci România cât mai sus?”, a afirmat sportiva.

Marius Cozmiuc s-a arătat fericit că a fost desemnat, mai ales că el a reușit calificarea la Paris după o perioadă în care a fost accidentat. “Sincer să vă spun mi-am dorit să fiu portdrapelul României. Mă bucur că am reușit la această ediție, nu m-aș fi gândit că voi reuși, mai ales cu acea accidentare de anul trecut. Dar mă bucur că sunt aici și o fac cu mare mândrie. Sper să duc steagul României cât mai sus. Nu m-am gândit niciodată că nu voi mai putea ajunge la Jocurile Olimpice, chiar dacă am trecut printr-o perioadă dificilă, m-am bucurat de fiecare zi, am vrut să fiu din ce în ce mai bine”, a declarat Marius Cozmiuc.
România are 107 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august), la 18 sporturi. (D.C.)

Vezi si

Scrisoarea emoționantă a lui Edward Iordănescu pentru fanii naționalei

Selecționerul Edward Iordănescu a publicat un mesaj pe rețelele sociale în care explică motivele pentru …