Saturday , April 20 2024

Sucevenii Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc, declarați “cea mai mare surpriză” a anului în canotajul mondial

Superlativul a fost acordat de forul mondial de profil, World Rowing. In acest an, Tudosă și Cozmiuc au obținut bronzul la Europene și au câștigat argintul la Mondiale. Ambii canotori sunt incluși în pro­gra­mul ‘’Samurai 2020’’, care asigură o liniște financiară pentru o pre­­gă­­tire cât mai bună a sportivilor cu șanse reale de medalie olimpică 

Sportivii suceveni Ciprian Tudosă și Ma­­rius-Vasile Coz­miuc, la dublu rame, au produs cea mai mare surpriză din canotajul masculin în 2018, potrivit superlativelor anunțate de forul mondial de profil, World Rowing.

Cei doi suceveni au început anul cu o clasare pe locul patru la prima Cupă Mondială, au obținut bron­zul la Campionatele Europene și au câștigat argintul la Mondiale.

Ambii sportivi au făcut parte din echipajul masculin de 8^1, care s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale din 2017, notează site-ul federației internaționale.

Ciprian Tudosă este legitimat la clubul Steaua și s-a format ca sportiv la Fălticeni sub îndrumarea antrenorului Vasile Avrămia.

“A fost un an bun pentru mine. Sigur că este loc de mai bine, dar eu sunt mulțumit de rezultatele obținute în anul 2018. Ca sportiv îmi doresc evoluții și performanțe cât mai înalte. Ținta mea este un rezultat de vârf la viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo, din anul 2020”, a declarat Tudosă pentru Cronica de Fălticeni.

La cei 21 de ani Ciprian Tudosă, originar din Rădășeni, are deja în palmares 60 de medalii de aur, argint și bronz, obținute în campionatul național și în competițiile externe.

Component al clubului Dinamo, Marius Cozmiuc (26 ani) este și el multiplu medaliat. Ca urmare a unor performanțe deosebite obținute în anii 2012 și 2013, canotorul originar din Suceava a primit Medalia „Meritul Sportiv” (clasa I).

Ambii canotori sunt incluși în programul ‘’Samurai 2020’’, care asigură o liniște financiară pentru o pregătire cât mai bună a sportivilor cu șanse reale de medalie olimpică. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …