Thursday , April 25 2024

Sucevenii au reprezentat cu succes România la Jocurile Olimpice ale Tineretului din Diaspora

Formată pe nucleul jucătorilor de la ACS Juniorul Suceava, selecționata României a câștigat întrecerea de fotbal organizată zilele trecute în Polonia. Suceveanul George Hopulele a fost desemnat golgheterul competiției Juniorul - Polonia

ACS Juniorul Suceava a reprezentat România la cea de-a XVIII-a a Jocurilor Olimpice ale Tineretului din Diaspora, eveniment ce avut loc în perioada 23-28 iunie, în Polonia.

Condusă de pe margine de antrenorul Iulian Ignătescu, ­selecțio­nata României, formată în baza unei colaborări între ACS Juniorul Suceava și Scolile din Cacica, Solonețul Nou și Pârteștii de Jos, a câștigat întrecerea de fotbal cu cinci victorii din cinci posibile și fără să primească gol:  4-0 cu Lituania, 3-0 cu Irlanda, 1-0 cu Ucraina, 2-0 cu gazdele din Polonia și 2-0 cu reprezentanta Belarusului.

Românii au punctat și la capitolul premii individuale, George Hopulele reușind să câștige titlul de golgheter

Selecționata din județul Suceava a fost alcătuită din următorii jucători: George Hopulele, Eduard Negrea, Florentin Dan, Ionuț Grigoraș, Ruben Matei, Răzvan Maftei, Răzvan Călin, Claudiu Baltariu, Alex Cîntiuc, Andrei Bosânceanu, Ilie Lăzărean și Gabriel Strugariu.

Pe lângă antrenorul Iulian Ignătescu, din ­de­legație au mai făcut parte Niculai Strugariu și Rewai Tadeusz, care au ținut să-i mulțumească președintelui Uniunii Polonezilor din României, Ghervazen Longher, pentru această deplasare.

La ediția din acest an a Jocurilor Olimpice a Tineretului din Diaspora au luat parte aproape 1.000 de concurenți din șapte țări Letonia, Lituania, Ucraina, Belarus, România, Irlanda și Polonia. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …