Tuesday , April 16 2024

Sucevencele Cozmiuc și Beleagă, campioane mondiale, desemnate cele mai bune sportive ale  Federației Române de Canotaj în 2018

Federația Română de Cantonaj și-a premiat ieri, în cadrul unei gale festive organizate la Hotelul CARO din București, cei mai buni sportivi ai anului 2018. Sucevencele Gianina Elena Beleagă și Ionela Cozmiuc au fost desemnate sportivele numărul 1 ale Federației Române de Canotaj în 2018. Cele două canotoare au cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de seniori de la Plovdiv, în proba de dublu vâsle categorie ușoară, iar la Campionatul European de la Glasgow s-au clasat pe locul IV.

Pentru al doilea an consecutiv, Federația de Canotaj a obținut cele mai multe medalii la marile competiții în clasamentul federațiilor, de această dată cu un total de 37 (17 de aur, 12 de argint și 8 de bronz), obținute la Cupa Mondială de seniori, Europene de juniori, tineret și seniori, Mondiale de juniori, tineret și seniori și la Jocurile Olimpice de Tineret.

Cea mai bună performanță a fost realizată de sucevencele Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena Beleagă, singurele câștigătoare ale unei medalii de aur la Mondiale.

Antrenorul Mircea Eugen Roman, care s-a retras de la lotul olimpic feminin de senioare, a primit o diplomă de excelență pentru întreaga carieră, în care a contribuit la câștigarea a 54 medalii, dintre care 7 medalii de aur la JO, 7 medalii de aur la CM și 17 medalii de aur la CE.

Sportivii medaliați în 2018 au fost premiați cu prilejul Galei Canotajului Românesc pe categorii de vârstă, în care maestrul de ceremonii a fost Andreea Marin, ajutată de Monica Bucur, jurnalist de sport la TVR. (Agerpres)

 

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …