Friday , March 29 2024

Suceveanca Lăcrimioara Perijoc, învinsă în primul tur al Campionatelor Europene de box din Muntenegru

Pugilista originară din Zamostea a pierdut la puncte (1-4) în fața polonezei Wiktoria Beata Rogalinska

Pugilista suceveană Lăcrămioara Perijoc, vicecampioană mondială și campioană europeană en titre la categoria 54 kg, a fost învinsă vineri, în primul tur, la Campionatele Europene de box feminin de la Budva (Muntenegru).

Perijoc a pierdut la puncte (1-4) în fața polonezei Wiktoria Beata Rogalinska.

În schimb, Claudia Nechita și Loredana Marin s-au calificat, sâmbătă, în sferturile de finală ale Campionatelor Europene.

Claudia Nechita, clasată pe locul 6 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a învins-o la puncte pe ucraineanca Mariana Basaneț (5-0) și va lupta în sferturile cat. 57 kg cu irlandeza Michaela Walsh, pe 18 octombrie.

La cat. 60 kg, Loredana Marin și-a luat revanșa în fața germancei Jenin Zeynab Heck, de care a fost învinsă în finala Europenelor Under-22, în martie, la Porec (Croația). Acum Marina a câștigat clar la puncte (5-0) și va boxa pentru un loc în semifinale cu kosovara Donjeta Sadiku, pe 19 octombrie.

Tot sâmbătă, la cat. 52 kg, Alexandra Gheorghe a pierdut în primul în fața irlandezei Carly McNaul (0-5).

Luni 17 octombrie, Steluța Duță o va înfrunta pe ucraineanca Olga Şalimova în primul tur la cat. 48 kg.

Campionatele Europene de box pentru senioare de la Budva reunesc 154 de pugiliste din 30 de țări.

Delegația României este compusă din Steluța Duță (categoria 48 kg/CSA Steaua), Alexandra Gheorghe (categoria 50 kg/CSM Slatina), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg/CSA Steaua), Claudia Nechita (cat. 57 kg/CSA Steaua) și Loredana Marin (cat. 60 kg/CSA Steaua), însoțite de antrenorii Adrian și Mihaela Lăcătuș.

Federația Română de Box a stabilit ca obiectiv cucerirea a 1-2 medalii la competiția continentală.

Perijoc era campioană europeană en titre, cucerind medalia de aur la ultima ediție a Europenelor 2019, disputată în Spania, în timp ce Nechita a ocupat locul cinci atunci. La Alcobendas, România a participat cu șapte pugiliste și a cucerit o singură medalie, iar Lăcrămioara Perijoc a învins-o în finala cat. 54 kg pe rusoaica Karina Tazabekova. Rusia are interdicție de participare la această competiție. (D.C.)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …