Saturday , April 20 2024

Suceveanca Lăcrămioara Perijoc, desemnată cea mai bună pugilistă a anului

Sportiva originară din Zamostea a cucerit în acest an medalia de argint la Campionatele Mondiale de Box de la Istanbul

Suceveanca Lăcrămioara Perijoc, vicecampioană mondială de senioare, și Andrei Arădoaie, medaliat cu bronz la Europenele de seniori, au fost desemnați de Federația Română de Box cei mai buni pugiliști ai anului 2022.

Originară din Zamostea, Lăcrămioara Perijoc (CSA Steaua) a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 54 kg la Campionatele Mondiale de senioare de la Istanbul, obținând cel mai bun rezultat din acest an pentru Federația Română de Box. Este prima medalie a boxului feminin la Mondiale după 2008, an în care Adriana Hosu a cucerit argintul, iar Paraschiva Fetti, medalia de bronz.

Andrei Paul Arădoaie, de la CS Dinamo, a fost medaliat cu bronz în limitele categoriei 86 kg la Campionatele Europene de box pentru seniori de la Erevan (Armenia). Este prima medalie a boxului românesc la un campionat european de seniori, după bronzul cucerit în 2015 de Mihai Nistor la cat. ^91 kg.

La tineret, cei mai buni pugiliști ai anului au fost aleși Florin Ioniță (Box Club Simion) și Andra Sebe (CSA Steaua București).

Florin Ioniță a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Sofia și medalia de bronz la Campionatele Mondiale de box pentru tineret din localitatea spaniolă La Nucia, la categoria 92 kg.

Crinuța Andra Nicoleta Sebe a obținut medalia de aur în limitele cat. 66 kg, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Sofia.

Amalia Niță (CSM Danubiu Tulcea) și Daniel Irofte (CSM Dunărea Galați) au fost laureații categoriei juniori.

Niță a cucerit al doilea ei titlu continental consecutiv la cat. 66 kg la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia), în timp ce Daniel Irofte a obținut bronzul la categoria 50 kg la aceeași competiție.

Edwin Petrea (CS Năvodari), campion național de cadeți și câștigător al Cupei României la 48 kg, a fost desemnat ”cel mai promițător boxer” (Rising Star).

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …