Saturday , November 26 2022

Suceava va deveni pentru o zi capitala luptelor greco-romane

Lupte - LPS Suceava [800x600]

După o pauză de 14 ani, Suceava va găzdui din nou o etapă finală a Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe. Evenimentul va avea loc sâmbătă, în sala Liceului cu Program Sportiv şi va reuni la start sportivi de la cele mai bune şase şcoli de lupte din România. Antrenorii Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan au o generaţie de excepţie şi sunt încrezători că LPS Suceava va obţine titlul naţional. Horătău şi compania au primit încurajări şi de la Ghiţă Ignat, cel care a ieşit campion naţional cu echipa suceveană în 2000

Ture de cap sau de braţ, înşurubări, aruncări peste umăr, răsturnări şi rostogoliri. Pe scurt, spectacol pe saltea. Asta pot vedea sucevenii cu ocazia finalei Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe ce va avea loc sâmbătă în sala Liceului cu Program Sportiv.
Organizată pentru prima oară la Suceava după o pauză de 14 ani, finala Campionatului Naţional pe echipe la categoria cadeţi va reuni sportivi de la cele mai bune şase cluburi din ţară. LPS Suceava are o generaţie de excepţie, aşa că şi-a propus să păstreze aurul acasă.
Valerică Gherasim, unul dintre antrenorii echipei sucevene are mari speranţe că elevii săi vor ieşi campioni naţionali. “Am aşteptat mulţi ani să organizăm din nou o finală pe echipe la Suceava şi asta pentru că sunt cam mari costurile. Anul acesta, cu ajutorul Inspectoratului Scolar şi a conducerii Liceului cu Program Sportiv am reuşit să ne pregătim la un nivel ridicat. Mulţi dintre componenţii echipei noastre fac parte din lotul naţional, şi-au dorit foarte mult să lupte acasă şi ne punem mari speranţe în ei că vor ieşi campioni naţionali. Nu va fi însă uşor. Ne batem pentru titlu naţional cu Aradul şi cu Slatina. Cei de la Botoşani au şi ei o echipă bună, apoi mai vine Vâlcea şi Constanţa. Inevitabil, avem emoţii chiar şi noi antrenorii, dar am încredere că vom face o figură frumoasă”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim.
Ghiţă Ignat: “Sper ca băieţii să repete performanţa din 2000”
Campion naţional în urmă cu 14 ani, Ghiţă Ignat speră ca luptătorii din actuala generaţie să-i calce pe urme şi i-a îndemnat pe suceveni să vină sâmbătă, la sala, pentru a suştine echipa de la LPS Suceava. “Iată că, după 14 ani, s-a închegat o nouă echipă cu şanse la titlul naţional. Este rezultatul muncii pe care maestrul Valerică Gherasim şi de maestrul Andrei Bolohan au depus-o în ultimii ani. Ii susţin din toată inima şi sper ca băieţii să repete performanţa noastră din 2000. Mă bucur că Suceava poate găzdui un asemenea eveniment de amploare pentru lumea luptelor greco-romane. Este foarte important să lupţi acasă. Spun asta din experienţa pe care o am. Acasă primeşti acel plus de care ai nevoie, aşa că îndemn toţi sucevenii să vină sâmbătă, la sala LPS, să fim în număr cât mai mare, să-i susţinem pe aceşti băieţi să obţină un rezulat bun”, a declarat Ursul Carpatin.
Andrei Bolohan: “Ne punem mari speranţe că vom ieşi campioni”
La rândul său, antrenorul Andrei Bolohan recunoaşte că are o echipă de excepţie, în care se regăsesc opt componenţi ai loturilor naţionale şi a anunţat că elevii săi sunt montanţi 100% să câştige medalia de aur. “E un concurs foarte important pentru această generaţie, una tânăra, dar foarte bună. E rezultatul unei munci de cinci ani de zile şi ne punem mari speranţe că vom ieşi campioni. Si băieţii îşi doresc foarte multe acest titlu. Sunt montaţi 100%. Vrem să urmăm tradiţia la Suceava. La nivel de juniori II, am mai ieşit de trei ori campioni naţionali în 1999, 2000, 2010 şi nu vrem să-i dezamăgim pe cei care vor veni, sper eu, în număr cât mai mare să ne susţină. Vom căuta să facem un spectacol deosebit”, a anunţat antrenorul Andrei Bolohan, care a ţinut să-i mulţumească colegului său de pe banca tehnică, Daniel Ciubotaru şi celor care au mai susţinut echipa de la LPS Suceava.
“Ii mulţumim domnului director Ioan Radu pentru că s-a implicat direct. Mulţumim celor de la Inspectorul Scolar Judeţean, Primăriei Suceava, Palatului Copiilor şi colectivului de profesori de la LPS Suceava. Nu vrem să-i dezamăgim”, a mai spus Andrei Bolohan.
LPS Suceava mizează pe 12 sportivi la concursul de sâmbătă
LPS Suceava va concura în finala Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe cu 12 sportivi, 10 titulari şi două rezerve, este vorba de Ioan Moisei (42 kilograme), Codrin Maxim (46 kilograme), Andrei Hriţuc (50 kilograme), Marius Blându (54 kilograme), Rusu Andrei şi Teodor Horătău (ambii la 58 kilograme), Viorel Strugariu (63 kilograme), Nicu Ojoc (69 kilograme), Mihai Corbu şi Adrian Agache (ambii la 76 kilograme), Daniel Blănari (85 kilograme) şi Sebastian Prepeliuc (100 kilograme). Ieri, i-am găsit pe toţi la antrenamente, în sala de lupte din incinta complexului Areni.
La concursul ce va avea loc sâmbătă la Suceava şi-a anunţat prezenţa şi antrenorul federal Petrică Onciu. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Foresta – Şomuz Fălticeni, ultimul meci programat în acest an pe Areni

Cele două formații se înfruntă sâmbătă, de la ora 14.00, în etapa a XIV-a a …