Thursday , April 25 2024

“Studentii” vor sa revina pe podiumul Ligii Nationale

N Universitatea evolueaz\ m=ine, cu `ncepere de la orele 13.00, `n direct la Digi Sport, `n compania forma]iei Dinamo Bra[ov, un eventual succes urm=nd s\-i readuc\ pe suceveni pe podiumul Ligii Na]ionale n “orice variant\ `n afar\ de victorie va fi considerat\ un e[ec. Nu ne permitem s\ pierdem puncte cu echipele din partea a doua a clasamentului, a spus portarul Iulian Andrei n “dac\ vom reu[i s\ trecem de agresivitatea lor, uneori exagerat\, nu ar trebui s\ ne pun\ probleme”, consider\ extrema dreapt\ R\zvan Gavriloaia

Universitatea `nt=lne[te m=ine, cu `ncepere de la orele 13.00, `n Sala Sporturilor din Sf=ntu Gheorghe, forma]ia Dinamo Bra[ov, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a V-a din cadrul Ligii Na]ionale [i care va fi transmis `n direct de postul de televiziune Digi Sport.
De[i brasovenii se afl\ `n partea inferioar\ a clasamentului, `nregistr=nd o singur\ victorie `n primele patru runde ale campionatului, handbali[tii suceveni se a[teapt\ ca gazdele s\ se aga]e de orice minge `n `ncercarea de a r\sturna calculele h=rtiei. “Ne va a[tepta un meci greu, cu o echip\ incomod\ [i care practic\ un joc foarte dur. Au o ap\rare foarte puternic\, se aga]\ de orice minge [i lupt\ p=n\ la sf=r[itul meciului”, a aten]ionat Florin Acatrinei, `n cadrul unei conferin]e de pres\.
La r=ndul s\u, portarul Bogdan Pralea consider\ ca Universitatea are doar varianta victoriei `n partida de la Sf=ntu Gheorghe, preciz=nd c\ principalul atuu al gazdelor este reprezentat de tinere]ea lotului de juc\tori. “Pentru a putea r\m=ne `n partea de sus a clasamentului, singura variant\ pentru noi este victoria. Din ce am v\zut, gazdele formeaz\ o echip\ destul de omogen\ completat\ de juc\tori tineri de valoare ca Dragnea sau Capot\”, a spus Bogdan Pralea, care a men]ionat c\ “studen]ii” nu sunt avantaja]i de faptul c\ partida se desf\[oar\ `nafara Bra[ovului, acolo unde dinamovi[tii `[i disput\ din aceast\ toamn\ jocurile de pe teren propriu. “Nu [tiu dac\ este un avantaj faptul ca juc\m la Sf=ntu Gheorghe. Meciul se disput\ pe teren, nu conteaz\ at=t de mult `n ce sal\ se joac\. Din c=te am observat, nici la Bra[ov gazdele nu aveau o galerie foarte puternic\ care s\ ne incomodeze”, a completat Pralea.
Extrema dreapta, R\zvan Gavriloaia este de p\rere c\ Universitatea nu are voie s\ fac\ vreun pas gre[it `n meciurile cu echipele din partea de jos al clasamentului, men]ion=nd c\ sucevenii vor trebuie s\ `nfrunte jocul agresiv practicat de gazde pentru a-[i apropia victoria `n confruntarea de m=ine. “Dac\ vom reu[i s\ trecem de agresivitatea lor, uneori exagerat\, nu ar trebui s\ ne pun\ probleme. Nu este un meci `n care ne putem permite s\ ne relax\m pentru c\ bra[ovenii profit\ de fiecare ocazie. Esen]ial este s\ ne `ntoarcem cu cele dou\ puncte pentru c\ orice echip\ care vrea `n cupele europene vizeaz\ s\ c=[tige la Bra[ov”, a spus R\zvan Gavriloaia.
Interul M\d\lin }u]u se a[teapt\ la un meci destul de echilibrat, echipa bra[ovean\ demonstr=nd `n primele etape c\ poate pune probleme granzilor din Liga Na]ional\. “Va fi un meci destul de disputat av=nd `n vedere c\ `nt=lnim o echip\ cu juc\tori tineri, care `[i doresc s\ se afirme. Din vizion\ri am observat c\ au momente foarte bune de joc, reu[ind s\ puna probleme [i echipelor cu preten]ii la titlu. Noi sper\m totu[i s\ ne `ntoarcem acas\ victorio[i”, a declarat M\d\lin }u]u.
Asemenea colegilor s\i, goalkeeperul Iulian Andrei nu concepe o `nfr=ngere `n meciul de la Sf=ntu Gheorghe, `n condi]iile `n care o sincop\ ar strica atmosfera din cadrul lotului sucevean `naintea derbyului de vinerea viitoare cu UCM Re[i]a.
“Orice variant\ `n afar\ de victorie va fi considerat\ un e[ec. Nu ne permitem s\ pierdem puncte cu echipele din partea a doua a clasamentului. Dac\ vom c=[tiga, vom avea un moral foarte bun pentru meciul, de acas\, cu Re[i]a”, a declarat Iulian Andrei.
Meciul dintre Dinamo Brasov si Universitatea Suceava va fi condus de cuplul de arbitrii Baducu-Voicu din Buzau. In eventualitatea unei victorii, trupa lui Leonard Bibirig poate urca pana pe locul 2 in clasament.
~n alte trei jocuri disputate `n avans din etapa a V-a, HC Odorhei a devenit noul lider al  Ligii Na]ionale dup\ ce s-a impus cu scorul de 35-24 `n fa]a “lanternei ro[ii” CSM Oradea, “U” Transilvania Cluj a surclasat de o manier\ surprinz\toare, scor 35-22, forma]ia Pandurii T=rgu Jiu, `n timp ce campioana en-titre HCM Constan]a a c=[tigat cu scorul de 30-28 pe terenul celor de la Politehnica Timi[ioara. (D\nu] CHIDOVE}),

N Etapa a V-a:

“U” Transilvania Cluj – Pandurii T=rgu Jiu    35-22
HC Odorhei – CSM Oradea            35-24
Politehnica Timi[oara – HCM Constan]a        28-30
Minaur Baia Mare – Steaua Bucure[ti
CSM Satu Mare – CSM Bucure[ti
{tiin]a Bac\u – UCM Re[i]a
Dinamo Bra[ov – Universitatea Suceava

Echipa    M    V    E    I    Gol    Pct.
1.    HC Odorhei    5    5    0    0    164-134    10p
2.    U “Transilvania” Cluj    5    4    0    1    162-141    8p
3.    HCM Constan]a    5    4    0    1    173-153    8p
4.    Pandurii T=rgu Jiu    5    4    0    1    149-142    8p
5.    UCM Re[I]a    4    3    0    1    135-110    6p
6.    Universitatea Suceava    4    3    0    1    126-104    6p
7.    Minaur Baia Mare    4    2    0    2    107-129    4p
8.    Dinamo Bra[ov    4    1    1    2    113-118    3p
9.    {tiin]a Bac\u    4    1    0    3    106-107    2p
10.    CSM Bucure[ti    4    1    0    3    113-121    2p
11.    Politehnica Timi[oara    4    1    0    3    108-125    2p
12.    CSM Satu Mare    4    1    0    3    118-136    2p
13.    Steaua Bucure[ti    4    0    1    3    104-116    1p
14.    CSM Oradea    5    0    0    5    128-168    0

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …