Tuesday , April 23 2024

Steaua, victorie cu emotii in derby-ul cu Dinamo (2-1)

Dedicatia facuta de Latovlevici patronului sau, Gigi Brecali
Dedicatia facuta de Latovlevici patronului sau, Gigi Brecali

Steaua a câştigat cu scorul de 2-1 derby-ul cu Dinamo, din etapa a 4-a a Ligii I, meci în care elevii lui Reghecampf au mai avut două bare şi au ratat un penalty.

Steaua s-a impus la limită, scor 2-1, în derby-ul cu Dinamo, după un meci pe care l-a controlat în mare parte, dar pe care l-a încheiat cu emoţii, după ce a ratat numeroase ocazii, iar “câinii” dădeau semne că ar putea reveni.

Steaua a controlat autoritar jocul încă din primele minute şi chiar a reuşit să deschidă rapid scorul. În minutul 6, Latovlevici a avut o execuţie excelentă de la 25 de metri, trimiţând mingea direct în vinclul porţii apărate de Bălgrădean.

Reuşita fundaşul stânga al lui Reghecampf le-a dat aripi steliştilor, care s-au instalat confortabil la cârma jocului, neoferindu-le “câinilor” nicio ocazie de a se apropia ameninţător de poarta lui Tătăruşanu. Fără să apese prea tare pe acceleraţie, jucătorii lui Reghecampf au fost echipa mai organizată şi care a ţinut mai mult de minge şi care, chiar dacă nu şi-a creat prea multe şi prea mari ocazii de gol, a reuşit să intre la pauză cu două goluri avantaj, după ce Fai a înscris în propria poartă la o fază la care nu s-a înţeles cu Bălgrădean (min. 38).

La pauză, Mulţescu i-a băgat în şedinţă pe dinamovişti şi a operat două schimbări care s-au dovedit a fi foarte inspirate. Rotariu şi Balint le-au luat locul în teren lui Thicot, respectiv Filip, iar atacul “câinilor” a căpătat imediat un alt suflu, fapt vizibil şi prin ocaziile avute prin Thomas (47) şi Fai (55).

De cealaltă parte, Reghecampf i-a scos pe Cristea, titularizat în premieră, şi Piovaccari, introducându-i pe Stanciu şi Nikolici. Dacă Stanciu a intrat bine în joc, nu acelaşi lucru se poate spune despre Nikolici, care a irosit cu nonşalanţă două ocazii bune de a marca (49, 54), înainte de a prinde un şut bun pe poartă, prins, însă, de Bălgrădean.

Meciul a avut un ritm mult mai alert decât în prima parte, cu ocazii la ambele porţi, iar Steaua chiar şi-a trecut în cont două bare, prin Stanciu (62) şi Tănase (63). “Clişeul” ocaziile se răzbună s-a confirmat şi de această dată şi în minutul 69 Dinamo a redus din diferenţă prin Rotariu, care a insistat bine la o fază în careul Stelei şi a înscris frumos, la colţul lung, după ce l-a driblat pe Szukala.

Jocul s-a mutat rapid la poarta lui Dinamo şi la faza următoare Steaua a primit penalty, după ce Tănase a fost lovit în careu de un adversar. Lovitura de la 11 metri executată de Latovlevici a fost, însă, apărată de Bălgrădean.

Dinamo, care şi-a spălat imaginea prin evoluţia din partea a doua a jocului, a trecut pe lângă egalare în minutul 76, când Grigore a bătut excelent o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Tătăruşanu a intervenit magistral şi a scos în corner.

Steaua a continuat să se joace cu ocaziile şi a ratat desprinderea prin Szukala (86), Popa (87, 90) şi Tatu (88), dar la final a reuşit să-şi adjudece a doua victorie în campionat în acest sezon, în tot atâtea meciuri disputate. Alte două partide, cu Astra şi Concordia Chiajna (înlocuitoarea Rapidului în Liga I) au fost amânate.

Dinamo este la al doilea eşec în patru partide disputate în Liga I.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …