Saturday , April 20 2024

Steaua va juca meciul cu Aalborg fara spectatori, ca urmare a incidentelor din play-off-ul Ligii Campionilor

steaua

UEFA a decis ca FC Steaua sa dispute fara spectatori partida cu Aalborg, din Liga Europa, si sa achite o penalitate de 64.500 de euro, pentru incidentele de la meciul retur cu Ludogoret Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor, a anuntat, vineri, site-ul oficial al forului european, potrivit Mediafax.

“Steaua va juca urmatorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu portile inchise si a fost amendata cu 50.000 de euro pentru comportamentul rasist al suporterilor, cu 10.000 de euro pentru aprinderea si aruncarea unor petarde si cu 4.500 de euro pentru comportamentul necorespunzator al echipei (n.r. – cinci cartonase galbene)”, este decizia Comisiei de Control, Etica si Disciplina a forului continental, luata dupa problemele semnalate la partida 27 august, disputata in Bulgaria, in urma careia Steaua a pierdut play-off-ul si a ajuns in Liga Europa.

UEFA a mai hotarat ca Ludogoret Razgrad sa joace urmatorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu un sector al stadionului inchis. Clubul bulgar a fost amendat cu 6.000 de euro pentru comportamentul necorespunzator al jucatorilor (n.r. – cinci cartonase galbene si unul rosu), cu 5.000 de euro pentru lacune in organizare si cu 5.000 de euro pentru invadarea terenului.

Echipa Steaua a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor, la 27 august, dupa executarea loviturile de departajare, scor 5-6, in poarta formatiei bulgare Ludogoret Razgrad aparand fostul fundas dinamovist Cosmin Moti, care a parat doua penaltiuri si a inscris un gol de la 11 metri. Dupa 120 de minute scorul a fost 1-0 pentru Ludogoret, acelasi rezultat fiind inregistrat si in meicul tur, de la Bucuresti.

Steaua Bucuresti va evolua in Liga Europa, avand programat primul meci din grupa J in data de 18 septembrie, pe teren propriu, cu echipa daneza Aalborg.

FC Steaua: Este momentul ca o anumita parte a suporterilor sa inteleaga lupta impotriva rasismului

FC Steaua le cere suporterilor, vineri, pe site-ul oficial, sa nu mai scandeze lozinci rasiste la meciurile de pe teren propriu, dupa ce UEFA a decis ca partida cu Aalborg BK sa se dispute fara spectatori din cauza acestui tip de comportament.

“Consideram ca este momentul ca o anumita parte a suporterilor nostri sa inteleaga faptul ca lupta impotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a mentionat mereu ca are toleranta zero fata de acest tip de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastica pedeapsa. Va amintim faptul ca la partida cu FK Aktobe de la Bucuresti, contand pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor, UEFA a decis inchiderea mai multor sectoare de pe Arena Nationala, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei parti a suporterilor”, se arata in comunicatul postat pe site-ul steauafc.com.

Campioana Romaniei precizeaza ca din cauza comportamentului fanilor jucatorii antrenati de Constantin Galca nu vor putea fi sustinuti la meciul cu Aalborg BK. “Este regretabil ca, din cauza comportamentului rasist al unei parti a suporterilor Stelei, toti iubitorii acestui club sunt privati de posibilitatea de a-si sustine favoritii intr-o partida contand pentru grupele unei competitii de prestigiu, acest aspect afectand, in mod egal, atat suporterii de buna credinta, cat si jucatorii nostri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al sustinatorilor”, a completat FC Steaua.

In final, FC Steaua le cere fanilor sa lupte impotriva rasismului. “Speram ca aceasta decizie drastica si extrem de grava sa reprezinte un semnal de alarma pentru o anumita parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au facut extrem de mult rau atat clubului, cat si intregii suflari ros-albastre! Facem un apel catre toti iubitorii Stelei ca, pe viitor, sa aiba un comportament civilizat si sa-si incurajeze favoritii in spiritul fair-play si sa spuna nu rasismului!”, a conchis campioana Romaniei in comunicatul citat.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …