Thursday , April 25 2024

STEAUA-STROMSGODSET 2-0. Steaua s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

steaua-stromsgodset

Steaua s-a calificat cu scorul general de 3-0 în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, învingând formaţia norvegiană Stromsgodset şi în returul de pe Arena Naţională. Roş-albaştrii au făcut diferenţa în repriza secundă, prin golurile lui Râpă (min. 72) şi Nicuşor Stanciu (min. 83).

Steaua a trecut miercuri seara, pe Arena Naţională, testul încrederii în sine, iar antrenorul Costel Gâlcă a arătat că este foarte curajos. Roş-albaştrii au obţinut victoria cu norvegienii de la Stromsgodset mai greu decât o arată scorul 2-0, a trecut prin situaţii limită în multe momente, dar nu şi-a pierdut nicio clipă cumpătul.

Ba mai mult, la scorul de 0-0, când calificarea stătea în cumpănă, iar norvegienii atacau poarta lui Arlauskis, Gâlcă a avut curajul să introducă în joc un debutant în cupele europene, pe Toni Grădinaru (19 ani), în condiţiile în care pe bancă îi avea pe marcatorul din tur, Gabi Iancu, sau pe golgeterul Keşeru.

La un minut de la intrarea lui Grădinaru a venit şi deschiderea scorului, la o fază lucrată de Tănase şi finalizată de Râpă (min. 72). După 10 minute, la capătul unei faze relativ similare, Nicuşor Stanciu a majorat diferenţa, iar Gâlcă a mai trimis în teren un tânăr, de 17 ani de data aceasta, pe Vâlceanu.

Steaua s-a calificat cu scorul general de 3-0 în turul trei preliminar al Ligii Campionilor şi va juca săptămâna viitoare în Kazahstan, cu campioana acestei ţări, FC Aktobe. În mod cert campioana României este mai slabă competitiv decât în sezoanele anterioare, dar după această calificare antrenorul Ciostel Gâlcă ar trebui să fie ajutat mai mult de conducere. Numeroasele goluri lăsate de plecare jucătorilor importanţi nu au fost acoperite, toate transferurile alându-se la nivelul zvonurilor şi discuţiilor. Portarul Arlauskis este singura certitudine şi deja a confirmat.

Echipa actuală, oricât ar fi ea de tânără şi entuziastă, are nevoie şi de siguranţă. Curajul tinerilor promovaţi de Gâlcă are darul de a aduce victorii cu formaţii precum Stromsgodset sau Aktobe, dar în grupele Ligii Campionilor sau chiar din play-off e nevoie de înţelepciune, experienţă şi în primul rând un plus de valoare.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …