Wednesday , April 24 2024

Steaua şi CFR Cluj intră astăzi în focurile Ligii Europa, la Amsterdam şi Milano

Steaua şi CFR Cluj dispută joi primele partide în 16-imile de finală ale Ligii Europa. Roş-albaştrii vor juca de la ora 20.00, la Amsterdam, cu Ajax, iar CFR evoluează de la ora 22.05, pe San Siro, cu Inter Milano.

La fel ca anul trecut, Steaua începe oficial sezonul fotbalistic împotriva unei formaţii olandeze, iar dacă în 2012 Twente Enschede se înfăţişa în faţa roş-albaştrilor, acum Ajax Amsterdam este formaţia care li se opune în 16-imile de finală ale Ligii Europa.

Aşteptările steliştilor sunt enorme, iar antrenorul Laurenţiu Reghecampf a gândit cantonamentele de iarnă în mod special pentru dubla cu “lăncierii”, rupându-i pe fotbaliştii săi de realităţile interne. Lotul a plecat în data de 27 ianuarie în Antalya, iar întoarcerea în Bucureşti este prevăzută după meciul de la Amsterdam.

În planul pregătirii şi al achiziţiilor rezultatele Stelei au fost sub aşteptări. Bilanţul în amicale a fost de două victorii (2-0 cu Dinamo Kiev, 3-1 cu Slovan Bratislava), trei egaluri şi cinci înfrângeri, iar rândurile au fost întărite doar cu Gabriel Iancu (Viitorul Constanţa), Cornel Râpă (Oţelul Galaţi) şi Leandro Tatu (liber de contract). În consecinţă, casele de pariuri nu sunt prea încrezătoare într-un succes al Stelei la Amsterdam, victoria echipei noastre fiind cotată cu 6,5, în timp ce succesul gazdelor are o cotă de 1,57.

În ceea ce o priveşte pe Ajax, a disputat deja cinci meciuri oficiale în acest an, bilanţul fiind de trei victorii, un egal şi o înfrângere. În acest sezon, mai mult decât oricând, gândurile “lăncierilor” se îndreaptă către finala Ligii Europa, din data de 15 mai, bătălia decisivă pentru trofeu urmând să se dea chiar pe stadionul lor, Amsterdam ArenA.

Anul acesta Steaua este însoţită în periplul său european de CFR Cluj, care după un sezon excelent în grupele Ligii Campionilor a obţinut dreptul de a juca în primăvara Europa League. Campioana României iese şi ea slăbită din pauza de iarnă, după ce a vândut doi dintre jucătorii pe bază, pe Sougou (la Marseille) şi Rafael Bastos (la Al Nassr). Au fost aduşi doi jucători din Italia, Maah (Cittadella) şi Nwankwo Obiora (împrumutat de la Parma), însă cum antrenorul Paolo Sergio a pregătit în secret dubla cu Inter Milano, din 16-imile Ligii Europa, nu se ştie cum s-au integrat aceştia în planurile sale tactice.

Pentru Inter, meciul de pe San Siro este al 17-lea disputat în faţa unei formaţii din România, italienii fiind neînvinşi în ultimele şapte dispute contra formaţiilor din ţara noastră (ultimul succes al unei formaţii româneşti datează din septembrie 1984, când Sportul Studenţesc i-a învins pe nerazzuri cu scorul de 1-0, la Bucureşti). Este meciul care l-ar putea aduce pe Cristi Chivu în premieră în postura de adversar al unei formaţii româneşti, la aproape 14 ani de când fostul căpitan al naţionelei României s-a transferat în străinătate. Partida de la Milano va fi condusă de un arbitru de care Stelei nu-i face plăcere să-şi amintească, grecul Michael Koukoulakis, care în toamnă a oficial la centru în întâlnirea pe care roş-albaştrii au pierdut-o acasă, cu 1-5, în faţa lui VfB Stuttgart.

Meciurile sunt transmise în direct de DigiSport 1 şi DolceSport 1.

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …