Friday , March 29 2024

Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor. 2-0 cu Sparta Praga

steaua_sparta praga

Steaua a învins-o cu 2-0 pe Sparta Praga, în returul de miercuri seara, de pe Arena Naţională. Scorul general al dublei cu cehii a fost 3-1 pentru vicecampiona noastră, toate cele trei goluri fiind marcate de Nicuşor Stanciu.

Steaua este sigură de prezenţa, după doi ani, în grupele unei competiţii continentale inter-cluburi. A eliminat-o pe Sparta Praga în turul trei preliminar şi acum este sigură de prezenţa în grupele Ligii Europa, în cazul în care va fi eliminată din play-off de vreuna dintre forţele Europei, Manchester City sau FC Porto, posibile adversare.

Nicuşor Stanciu a fost omul dublei cu Sparta Praga, marcând toate cele trei goluri ale echipei noastre. Steaua a fost mai bună decât adversara sa în meciul de miercuri seara şi a început în forţă. La trei ocazii ale steliştilor, cehii abia dacă reuşeau să contabilizeze una singură.

Deschiderea de scor s-a produs în minutul 31, când mingea a ajuns printr-o conjunctură fericită la Nicuşor Stanciu, după ce Hamroun şi Adi Popa au încercat să o reia spre poartă. Stanciu, de la 22 de metri, a prins un şut fabulos, din prima, mingea ducându-se sub bară, probabil golul serii în Europa.

După eliminarea lui Brabec, din minutul 51, misiunea Stelei s-a uşurat vizibil, iar golul lui Stanciu, din minutul 62, a certificat o calificare meritată. Vineri, Steaua îşi va afla adversara di play-off-ul Ligii Campionilor.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …