Thursday , March 28 2024

Steaua i-a zdrobit pe danezii de la Aalborg, cu 6-0, în Liga Europa. Ros-albastrii si-au egalat cea mai categorica victorie din istorie in Cupele Europene

Keseru a reusit trei goluri in meciul cu Aalborg
Keseru a reusit trei goluri in meciul cu Aalborg

Formaţia Steaua a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa daneză AaB Aalborg, într-un meci din prima etapă a grupei J a Ligii Europa, în care a înscris toate golurile în repriza a doua.

Golurile partidei au fost marcate de Sânmărtean, în minutul 51, Raul Rusescu, în minutele 59 şi 73, şi Keşeru, în minutele 61, 65 şi 72.

1-0: Sânmărtean a centrat de pe partea stângă în faţa porţii, Varela aflat pe traiectorie a încercat să devieze, însă nu a reuşit, iar mingea a intrat la colţul lung în poarta lui Larsen.

2-0: În minutul 57, Chipciu a şutat de la aproximativ 20 de metri, Larsen a respins în faţă, Keşeru a urmărit mingea, a recuperat-o, a trecut de Larsen, care l-a agăţat pe atacantul stelist, iar arbitrul Bezborodov a dictat penalti. Rusescu a transformat cu un şut în dreapta noului intrat Christensen, care a plonjat în partea opusă. Acesta a fost primul gol al atacantului, după revenirea sub formă de împrumut de la FC Sevilla.

3-0: Chipciu i-a pasat lui Keşeru în partea stângă, iar atacantul a reluat cu un şut de la 10 metri, lateral stânga, la colţul scurt.

4-0: Chipciu a scăpat pe partea stângă, a intrat în careu, i-a pasat lui Keşeru, care după ce a driblat un fundaş, l-a culcat din fentă pe Christensen şi a însris la colţul lung .

5-0: Keşeru a primit o pasă de la Chipciu la marginea careului, în poziţie centrală şi după o preluare scurtă a şutat în dreapta lui Christensen de la aproximativ 14 metri.

6-0: Paul Papp, care a debutat pentru Steaua în cupele europene în această partidă, a recuperat o minge care a ajuns la Keşeru, acesta i-a pasat lui Rusescu, atacantul şutând de la 13 metri lateral dreapta, la colţul lung.

Steaua Bucureşti: Arlauskis – Râpă (Rusescu ’49), Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Breeveld (Papp ’67)- Ad. Popa, Sânmărtean, Chipciu – Keşeru (Iancu ’74). Antrenor: Constantin Gâlcă.

AaB Aalborg: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter (Frederiksen ’16) – Wichmann, Wurtz, Risgaard, Thomsen – Jacobsen (Helenius ’63), Enevoldsen (Christensen ’59). Antrenor: Kent Nielsen.

Cartonaş roşu: Larsen ’57

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Rusia avându-l a centru pe Vladislav Bezborodov, ajutat la cele două linii de Nikolai Golubev şi Maxim Gavrilin, în timp ce rezervă a fost Valeri Dancenko. Arbitrii adiţionali au fost Seghei Ivanov şi Mihail Vilkov.

Observatori au fost Miroslav Vitkovici (Croaţia) şi Mehmet Suheyl Onen (Turcia).

Partida s-a disputat fără spectatori, după o decizie a UEFA care a sancţionat campioana României ca urmare a scandărilor rasiste de la meciul cu Ludogoreţ Razgrad, contând pentru returul play-off-lui Ligii Campionilor.

La meci a asistat şi selecţionerul Victor Piţurcă.

Următorul meci al Stelei va avea loc la 2 octombrie, în deplasare, cu Dinamo Kiev. Partida se va disputa de la ora 20.00.

Steaua a mai câştigat o singură dată în istorie cu scorul de 6-0 în cupele europene. Se întâmpla în primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1979-1980, când gruparea bucureşteană învingea, pe teren propriu, formaţia elveţiană Young Boys Berna.

De asemenea, aceasta este cea mai categorică victorie a Stelei în cupele europene după 1989. Până acum, Steaua mai înregistrase o victorie cu 5-0, în turul I al Cupei Cupelor, ediţia 1990/1991, contra nord-irlandezilor de la Glentoran Belfast.

Cea mai categorică victorie a unei echipe româneşti în cupele europene a fost realizată de Dinamo Bucureşti, care a învins, pe teren propriu, cu scorul de 11-0, formaţia nord-irlandeză Glentoran Belfast, în sezonul 1973-1974 al Cupei Campionilor Europeni.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …