Saturday , April 20 2024

Steaua, doar un egal (1-1) cu Legia Varsovia, la Bucuresti. Declaratiile antrenorilor

piovaccari

Steaua nu a reuşit decât un egal, 1-1, pe Arena Naţională, în prima manşă din play-off-ul CHAMPIONS LEAGUE, cu formaţia poloneză Legia Varşovia. Steaua a deschis scorul prin Piovaccari, în minutul 34, Legia reuşind egalarea prin Kosecki, în minutul 53.

Mijlocaşul Mihai Pintili a jucat o repriză, fiind schimbat la pauză de Andrei Prepeliţă după o accidentare. Pintilii a primit şi un cartonaş galben şi va fi suspendat la meciul retur. Returul este programat marţi, 27 august, de la ora 21:45. la Varşovia.
Laurenţiu Reghecampf: “Rezultatul nu ne mulţumeşte”

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri seară, după remiza din meciul cu Legia Varşovia, scor 1-1, că la formaţia sa s-a rupt ceva când a fost nevoit să-l înlocuiască, la pauză, pe mijlocaşul Mihai Pintilii cu Andrei Prepeliţă. “Rezultatul nu ne mulţumeşte. Faptul că am reuşit să ne creăm ocazii, dar nu am reuşit să marcăm mă nemulţumeşte. În acelaşi timp îmi dă speranţe pentru meciul de la Varşovia. Consider că am întâlnit un adversar foarte bun, care ne-a pus probleme în special în repriza a doua şi m-aş fi bucurat să nu am dreptate atunci când am spus că şansele sunt 50-50. Urmează un meci foarte dificil, dar pe care avem puterea să-l câştigăm. Sunt bucuros că vom întâlni o echipă susţinută de mulţi fani. Sper ca jucătorii să aibă o altă atitudine decât în această seară. După 1-0 ne-am creat foarte multe şanse, dar cred că s-a rupt ceva când am fost nevoit să-l înlocuiesc pe Pintilii cu Prepeliţă. Nu au scăzut şansele, e acelaşi lucru ca înaintea acestui meci”, a spus Reghecampf.

Tehnicianul stelist a afirmat că echipa sa trebuie să obişnuiască cu gândul că ar putea pierde meciul retur de la Varşovia. “Calificarea se va juca la Varşovia şi nu cred că avem alte motive de îngrijorare în afara faptului că Pintilii nu va avea dreptul să joace. Nu ştiu cum vom reuşi să-l recuperăm pe Chiricheş până la meciul retur. În anumite momente nu am jucat la nivelul care trebuia, dar sunt mulţumit de randamentul tuturor jucătorilor. Latovlevici poate juca mai bine decât a făcut-o astăzi, dar ăştia sunt jucătorii noştri şi trebuie să avem încredere în ei. Nu cred că Latovlevici a jucat slab. Trebuie să facem mai mult la Varşovia, dar trebuie să ne obişnuim şi cu gândul că s-ar putea să şi pierdem”, a precizat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf consideră că Legia este cel mai puternic adversar întâlnit de Steaua în acest sezon: “Au fost momente când nu ne-am descurcat foarte bine, atunci când polonezii au făcut presing. Până acum nu am întâlnit un adversar atât de puternic ca Legia. Am pierdut de foarte multe ori mijlocul terenului, dar e normal să întâmple asta. Jucătorii nu sunt roboţi să-i întorci cu cheia. Vom încerca însă să-i avem cât mai proaspeţi la meciul retur. La nivelul la care ne dorim să ajungem, toate echipele sunt foate bine pregătite”.

Gardoş: Şansele de calificare au scăzut, cred că Legia are prima şansă acum
Fundaşul Florin Gardoş a declarat, miercuri seară, după rezultatul de egalitate, scor 1-1, înregistrat cu Legia Varşovia, pe Arena Naţională, că formaţia poloneză a devenit favorită la calificare, dar este convins că Steaua va înscrie în partida retur. “Rezultatul de 1-1 este unul negativ într-o dublă manşă, dar trebuie să mergem acolo să câştigăm. Şansele de calificare au scăzut. Cred că ei au prima şansă, dar mi-e greu să cred că nu vom înscrie acolo. Ne dorim foarte mult calificarea în Ligă pentru că este o şansă unică în viaţă. Nu m-aş mulţumi cu Liga Europa. E clar că avem meci de meci ocazii şi nu reuşim să înscriem”, a spus Gardoş, care a fost titular în echipa Steaua după ce s-a accidentat Vlad Chiricheş.

Jan Urban: Ne pregăteam pentru Liga Europa, dar ne-am dat seama că se poate mai mult
Antrenorul echipei Legia Varşovia, Jan Urban, a declarat, miercuri seară, după remiza din meciul cu Steaua Bucureşti, scor 1-1, că formaţia sa se pregătea de Liga Europa, dar după manşa tur a play-off-ului Ligii Campionilor şi-a dat seama că se poate mai mult.
“În prima repriză Steaua a jucat foarte bine şi ne-a împins foarte mult în spate, dar în repriza a doua am restabilit echilibrul. Deşi Steaua a avut un avantaj faţă de noi în prima repriză, în cea de-a doua i-am împins noi în careul lor, am înscris şi a ieşit aşa cum ne-am dorit. Avem un avantaj, rezultatul e cel pe care ni l-am dorit, şi sper să ştim să-l fructificăm în meciul retur. La început Steaua era favorită, dar acum şansele sunt egale. De 17 ani o echipă din Polonia nu a mai avut o astfel de şansă, presiunea va fi foarte mare şi trebuie să facem faţă. Noi ne pregăteam pentru Liga Europa, dar după meciul ăsta ne-am dat seama că se poate mai mult. Steaua joacă foarte ofensiv şi astăzi au făcut la fel, dar în acelaşi timp au făcut greşeli la mijlocul terenului. Jucătorii lor sunt obişnuiţi să joace ofensiv, dar în seara asta nu le-a ieşit”, a spus Urban.

Vlad Chiricheş, cel mai valoros fotbalist al celor de la STEAUA, s-a accidentat la antrenamentul oficial de marţi, iar medicii nu au putut să-l recupereze până la ora meciului. Astfel, Reghecampf s-a vazut nevoit să-l înlocuiască pe Chiricheş cu Gardoş.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …