Thursday , April 25 2024

Steaua -Dinamo, 3-1, in derby-ul etapei

Szukala a marcat pentru stelisti golul al treilea cu capul

Formaţia Steaua Bucureşti a învins, duminică seară, cu scorul de 3-1, echipa Dinamo, în derbiul etapei a XIV-a a Ligii I, disputat pe Arena Naţională, în care a revenit după ce la pauză a fost condusă cu 1-0.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Rusescu ’63 din penalti, ’83 şi Szukala ’87, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Alexe, în minutul 38.

0-1: Curtean l-a lansat în adâncime pe Alexe, acesta l-a driblat pe Tătăruşanu şi a înscris în poarta goală.

1-1: Rusescu a transformat penaltiul acordat pentru un fault comis în careu de Munteanu asupra la Chipciu.

2-1: Tănase i-a pasat în adâncime lui Rusescu şi acesta l-a învins pe Bălgrădean cu un şut de la 14 metri.

3-1: Bourceanu a executat un corner de pe partea dreaptă şi Szukala a înscris cu capul de la 6 metri, după o ieşire ezitantă a lui Bălgrădean.

    Steaua Bucureşti: Tătăruşanu – Georgievski (Ad. Popa ’55), Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii (Prepeliţă ’82) – Chipciu, Rusescu, Tănase – Nikolici (M. Costea ’46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

    Dinamo Bucureşti: Bălgrădean – Nica, Luchin, Koulibaly, Pulhac (L. Rus ’17) – D. Grigore – Alvarez (Curtean ’14), Boubacar, C. Munteanu, C. Matei – Alexe (Ţucudean ’72). Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonaşe galbene: Chiricheş ’46, Bourceanu ’51, Ad. Popa ’66, Pintilii ’82 / C. Munteanu ’42, C. Matei ’75, Boubacar ’89.

Arbitri: Alexandre Boucaut (central) – Dany Huens, Patrick Plumes (asistenţi) – Peter Vervecken (rezervă) – toţi Belgia.

Observatori: Gheorghe Nedelescu, Dumitru Mihalache, Alexandru Deaconu.

La partida de pe Arena Naţională au asistat 49.112 spectatori, dintre care 2.750 de fani dinamovişti.

Jucătorii Stelei au intrat pe teren cu banner pe care scria “US24”.

Galeria Stelei de la Peluza Sud a afişat un banner “Idealurile nu pot fi interzise. Ultras”, iar din cartoane galbene, negre, roşii şi albastre era desenat un ultras cu o portavoce.

Fanii stelişti de la Peluza Nord au desfăşurat un steag roş-albastru de mari dimensiuni, însoţit de două banner: “Am revenit pe scenă pentru iubirea noastră eternă” şi “Sud Steaua pentru tine face orice”.

Suporterii dinamovişti au afişat un banner cu mesajul “Multă lume…puţini oameni”, iar steliştii au mai afişat un banner “Caragiale de pe hârtia albastră râde de mentalitatea voastră”.

În minutul 11, dinamovistul Edgar Alvarez s-a accidentat în urma unui sprint. El a suferit o întindere la coapsa piciorului stâng, iar după trei minute a fost înlocuit de Curtean.

Fundaşul Cristian Pulhac a fost schimbat după ce a fost lovit într-un duel de Rusescu.

Jucătorii Alexandru Bourceanu, Lukasz Szukala şi Cristian Tănase şi-au schimbat ghetele de joc pe parcursul primei reprize.

După marcarea golului, fanii dinamovişti dispuşi la inelul doi al Peluzei Nord au rupt zeci de scaune pe care le-au aruncat către suporterii Stelei aflaţi la nivelul inferior. Fanii dinamovişti au mai aruncat de asemenea cu cinci petarde înspre fanii stelişti.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …