Friday , March 29 2024

Steaua-Ajax: Mutarile-surpriza ale lui Reghecampf

Laurenţiu Reghecampf este obligat să trimită o echipă ofensivă la meciul STEAUA-AJAX din două motive: recuperarea handicapului din tur şi absenţele lui Alex Bourceanu şi Mihai Pintilii. STEAUA-AJAX se joacă joi, de la ora 22:05, în direct la Digi Sport şi Dolce Sport.

Steaua va folosi un sistem 4-1-4-1, în timp ce AJAX rămâne fidelă modernului 4-3-3.

“Nu vă spun echipa, pentru că nu am făcut-o niciodată. Avem aceste două probleme cu Bourceanu şi Pintilii, dar eu consider că am rezolvat această situaţie. Szukala probabil că va fi în teren sau nu, rămâne de văzut, s-a antrenat normal, dar din punctul meu de vedere, Gardoş a făcut un meci foarte bun, s-a antrenat alături în toată această perioadă şi pentru mine contează enorm de mult. Chiar dacă Szukala ne poate ajuta mult mai mult în anumite perioade, important e ca la ora meciului să intre cei care sunt pregătiţi sută la sută”, a spus Reghecampf.

STEAUA mai speră într-o minune, deși din trupa lui Reghecampf lipsesc doi oameni importanți Burceanu şi Pintilii. Din acest motiv, STEAUA schimbă așezarea. Rămâne de văzut dacă Prepeliţă și Tatu se vor adapta noilor condiții, pentru că ei sunt mutările surpriză ale lui Reghecampf.

Antrenorul lui AJAX, Frank de Boer, a declarat într-o conferinţă de presă că STEAUA are capacitatea de a marca 2-3 goluri într-un meci, însă formaţia sa va încerca să evite acest lucru. Tehnicianul a menţionat că mijlocaşul Cristian Tănase, care a fost suspendat la meciul tur, este cel mai valoros jucător din lotul Stelei.

“Deocamdată nu ştiu dacă vor fi schimbări faţă de meciul tur, vom vedea înaintea partidei. Sigur că STEAUA poate înscrie trei goluri, eu chiar am menţionat că adversarul a jucat foarte bine în tur şi a avut câteva şanse bune de a marca. Cu atât mai mult aici, cu suporterii în spate, ei pot marca două goluri aşa cum am făcut şi noi la Amsterdam. Vom încerca să marcăm noi, ca apoi ei să aibă nevoie de patru goluri şi să le fie mai dificil. Sunt convins că STEAUA are valoare să marcheze 2-3 goluri, lucru pe care noi încercăm să-l evităm”, a spus De Boer.

Atacantul danez Viktor Fischer a afirmat că Arena Naţională este impresionantă. Întrebat ce amintiri are din perioada când fundaşul român Cristian Chivu juca la AJAX, jucătorul în vârstă de 18 ani a răspuns: “În acea perioadă eu eram la grădiniţă, aşa că nu îmi aduc aminte nimic de perioada în care Chivu evolua la AJAX”.

Fotbaliştii lui AJAX au efectuat, miercuri seară, antrenamentul oficial pe Arena Naţională. La şedinţa de pregătire au asistat aproximativ 150 de suporteri olandezi.

Meciul STEAUA – AJAX, contând pentru manşa secundă a 16-imilor de finală ale EUROPA LEAGUE, se dispută în această seară, la ora 22:05, pe Arena Naţională din Bucureşti. În tur, AJAX a câştigat cu scorul de 2-0.

Echipele probabile:

STEAUA: Tătărușanu – Râpă, Szukala (Gardoş), Chiricheș, Latovlevici – Prepeliță – Ad. Popa, Tănase, Tatu, Chipciu – Rusescu. Antrenor. L. Reghecampf.

AJAX: Vermeer – Van Rhijn, Alderweireld, Veltman, Blind – Poulsen, Schone, Eriksen – Boerrigter (Cuenca), Sitghtorsson, Fisher (Siem de Jong). Antrenor: F. de Boer.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …