Friday , March 29 2024

Steaua a învins FC Utrecht, scor 3-1, şi a obţinut prima victorie în grupa K a Ligii Europa

Echipa Steaua Bucureşti a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-1), formaţia olandeză FC Utrecht, în etapa a IV-a a grupei K a Ligii Europa şi a obţinut prima victorie în această fază a competiţiei.

Pentru Steaua au marcat Gardoş ’29 şi Bogdan Stancu ’52, ’53, în timp ce golul formaţiei olandeze a fost reuşit de Mertens ’33.

Steaua a deschis scorul în minutul 29, prin Florin Gardoş. La un corner executat de pe partea dreaptă de Apostol, Geraldo Alves a reluat spre poartă, mingea a revenit la Gardoş, care, după o lovitură de cap, a înscris, balonul fiind reţinut de portarul FC Utrecht după linia porţii.

În minutul 33, FC Utrecht egalează, scor 1-1, prin Dries Mertens, care a executat o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri uşor lateral stânga, mingea şutată de mijlocaşul olandez ajungând în vinclul porţii lui Tătăruşanu.

Steaua majorează diferenţa pe tabela de marcaj, scor 2-1, în minutul 52, prin Bogdan Stancu, care, după o ezitare a apărării olandezilor, a marcat printr-un şut din şase metri.

Un minut mai târziu, Bogdan Stancu a marcat din nou, scor 3-1 pentru Steaua. Bănel Nicoliţă a şutat de pe partea dreaptă, mingea fiind deviată în poartă, prin alunecare, de Bogdan Stancu, din patru metri.

Steaua Bucureşti:
12. Tătăruşanu – 18. Martinovici, 6. Gardoş, 23. Alves, 14. Latovlevici – 21. Ricardo, 32. I. Apostol (26. Bicfalvi ’46) – 16. Nicoliţă, 28. B. Stancu, 10. Tănase (7. Szekely ’83) – 24. Surdu (20. Angelov ’87). Antrenor: Marius Lăcătuş.

FC Utrecht:
1. Vorm – 2. Cornelisse, 17. Schut, 29. Wuytens, 3. Neşu – 7. Duplan (23. Danso ’76), 8. Silberbauer, 20. Lensky, 11. Mertens – 9. Van Wolfswinkel, 12. Demouge (47. De Kogel ’82). Antrenor: Ton du Chatinier.

Cartonaşe galbene:
Nicoliţă ’20, Martinovici ’38, Ricardo Gomez ’21 / Neşu ’22, Wuytens ’90

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Rusia, condusă la centru de Stanislav Suhina, ajutat la cele două linii de Oleg Tselovalnikov şi Vitaly Drozdov, arbitru de rezervă fiind Evgheni Turbin. Arbitrii suplimentari au fost desemnaţi Eduard Malyi şi Viaceslav Kharlamov.

În primul minut al meciului, arbitrul rus Stanislav Suhina a oprit partida, din cauza unei torţe aruncate din Peluza Sud a arenei “Steaua”. Spectatorii de la Peluza Sud au afişat un banner imens cu mesajul: “Astăzi, cortina cade, spectacolul s-a terminat, actorii se retrag în anonimat”. Fanii de la Peluza Nord au răspuns şi ei cu mai multe petarde. Meciul a fost întrerupt aproximativ două minute, timp în care au mai fost aruncate o torţă de la Peluza Sud şi una de la Peluza Nord.

Crainicul stadionului a făcut apel la spectatori să înceteze să mai arunce obiecte în teren.

La meciul disputat pe arena din Bulevardul Ghencea au asistat aproximativ 10.000 de spectatori.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …