Friday , March 29 2024

Steaua a gasit inlocuitor pentru Chiriches

varela

Presaţi de timp, cei din conducerea Stelei au reluat ieri negocierile cu Vasluiul pentru Fernando Varela, stoperul de 25 de ani. Preţul de transfer: 1,4 milioane de euro!

Deşi iniţial a fost speriat de solicitările financiare ale clubului moldav, ale jucătorului, dar şi ale impresarului său, Mihai Stoica a luat iarăşi legătura cu Adrian Porumboiu pentru continuarea tratativelor.

Motivul? Cehul Vit Benes, de la Jablonec, varianta agreată de MM, nu a fost pe placul lui Gigi Becali, iar pînă la transmiterea listei UEFA mai erau doar 48 de ore.

Astfel, de la Jilava, patronul şi-a dat pînă la urmă acordul pentru finalizarea tranzacţiei. Aşadar, Varela va semna azi cu Steaua în schimbul a 1,4 milioane de euro, sumă ce include şi TVA-ul.
Jucătorul, care are 25 de selecţii în echipa naţională a Insulelor Capului Verde, pentru care a şi marcat de 3 ori, va încasa în Ghencea un salariu lunar de 20.000 de euro, cu 2.000 mai mult decît avea la Vaslui.

În plus, el va primi 50.000 de euro la semnătură, în vreme ce impresarul său va încasa aceeaşi bani. În aceste condiţii, avînd în vedere leafa lui, e greu de crezut că Varela va fi rezerva lui Gardoş.

Un alt argument care demonstrează că africanul a fost adus ca să fie titular e asemănarea sa cu Vlad Chiricheş. Varela are 1,82 metri, fiind cu doar un centimetru mai scund decît Chiricheş, şi evoluează pe postul de stoper stînga, cu toate că este dreptaci.

În plus, Reghecampf a şi vorbit în urmă cu cîteva zile despre el, susţinînd că acesta se aseamănă mai mult decît Celeban, ca stil de joc, cu Chiricheş.

“Avem nevoie de un stoper care să ştie cu mingea, să ne ajute pe fază ofensivă, unul care să fie capabil să iasă cu mingea la picior din defensive. Celeban nu e foarte tehnic, în schimb, Varela este. Mie îmi place”, a spus Reghe.

gsp.ro

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …