Friday , March 29 2024

Stadionul Maracana este închis aproape trei ani pentru renovare

Stadionul Maracana din Rio de Janeiro [i-a închis por]ile timp de aproape trei ani, pentru a fi renovat în vederea g\zduirii Cupei Confedera]iilor din 2013 [i a Cupei Mondiale din 2014, informeaz\ AFP.

Lucr\rile au început de mai mult timp [i au fost accelerate la finalul lunii august, când s-a demontat nivelul superior al tribunelor, unde se aflau 25.000 de scaune.

La finalul lucr\rilor, capacitatea stadionului va fi redus\ cu 5.000 de locuri la nivelul de baz\, unde vor putea avea acces 83.000 de spectatori.

Costurile renov\rii sunt estimate la 400 milioane de dolari (aproximativ 310 milioane de euro).

Au fost deja înregistrate întârzieri în graficul lucr\rilor, îns\ guvernul din Rio garanteaz\ finalizarea [antierului la timp. Conform calendarului stabilit de c\tre autorit\]ile ora[ului, stadionul ar trebui s\ fie func]ional în decembrie 2012 [i deschis în 2013.

Stadionul Maracana, inaugurat în anul 1950, a fost închis duminic\, dup\ meciul Flamengo-Santos (scor 0-0), contând pentru etapa a 19-a a campionatului brazilian.

Pân\ în 2013, echipele care foloseau acest stadion, ca Flamengo sau Fluminense, trebuie s\ î[i dispute partidele de pe teren propriu pe alte arene.

Vineri, Maracana va primi vizita secretarului general al Federa]iei Interna]ionale de Fotbal (FIFA), Jerome Valcke. Francezul sose[te, mar]i, în Brazilia, pentru a superviza lucr\rile de construc]ie [i de modernizare a stadioanelor care vor g\zdui meciuri la turneul final al Cupei Mondiale din 2014.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …