Saturday , April 20 2024

Sportivii medaliati la Olimpiada, decorati de presedintele interimar

Președintele interimar, Crin Antonescu, i-a decorat luni pe sportivii care au luat medalii la Jocurile Olimpice de la Londra și pe tehnicienii care i-au antrenat, apreciind bucuria pe care au adus-o românilor prin performanțele lor.

”Este de fiecare dată, după marile competiții, o bucurie unică, aceea de a ne întâlni și de a celebra succesele românești din sport. Celor care ne-au adus la această Olimpiadă bucuria victoriei, bucuria podiumului le mulțumesc încă o dată, cred în numele tuturor cetățenilor României și, în orice caz, în numele tuturor iubitorilor de sport. Ceea ce dumneavoastră faceți, sportivii și cu toți cei din spatele dvoastră, care vă ajută să ajungeți până acolo, ceea ce dvoastră faceți pentru această țară este maxim. Nimeni nu poate face mai mult. Pentru că nu foarte des avem ocazia ca România să fie în frunte. Iar la cea mai importantă competiție sportivă din câte există, la JO, prezența unui român în fruntea ierarhiei este o bucurie și o mândrie care se poate compara cu puține lucruri”, a spus Crin Antonescu, după decorare.

Președintele interimar și-a exprimat speranța că în viitor sportivii români vor avea la dispoziție mai multe resurse.

”Cred că în condițiile în care avem un prim-ministru tânăr, respectuos și pasionat față de sport, în care avem un președinte al Comitetului Olimpic de aleasă talie și de un foarte mare prestigiu, în condițiile în care avem antrenori excepționali, recunoscuți pe întregul mapamond, în care avem (…) un mare rezervor de talente nu rămâne decât ca în anii următori cât mai repede să avem, în fine, o strategie concretă, temeinică, răbdătoare, o strategie la nivel guvernamental, o strategie la nivel instituțional” pentru ca atuurile sportive ale României să fie ”valorificate”, a mai declarat Antonescu, care le-a spus sportivilor că îi invidiază pe sportivi pentru zilele petrecute la Londra.

Președintele interimar a ciocnit și o cupă de șampanie cu cei decorați, remarcând în glumă că există șampanie, spre deosebire de ultimele reuniuni festive de la Palatul Cotroceni.

La ceremonie a fost prezent și premierul Victor Ponta, care le-a înmânat flori sportivilor și tehnicienilor.

Crin Antonescu le-a decorat pe gimnastele Sandra Izbașa (medalie de aur la sărituri și bronz cu echipa), Cătălina Ponor (argint la sol și bronz cu echipa), Diana Chelaru, Diana Bulimar, Larisa Iordache (bronz cu echipa), Alina Dumitru (argint la judo), Corina Căprioru (argint judo), Alin Moldoveanu (canmpion olimpic la tir), componenții echipei masculine de sabie, medaliată cu argint, Tiberiu Dolniceanu, Rareș Dumitrecu, Florin Zalomir și Alexandru Silițeanu, Roxana Cocoș (argint haltere) și Răzvan Martin (bronz la haltere).

Antrenorii coordonatori ai lotului de gimnastică, Octavian Belu și Mariana Bitang, au primit Ordinul Național Steaua României în grad de mare ofițer. Decorați au fost și ceilalți antrenori ai căror sportivi s-au întors de la Londra cu medalii.

România a obținut la Jocurile Olimpice 2012 nouă medalii, dintre care două de aur.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …