Friday , March 29 2024

Sportiv roman, medaliat olimpic dupa 8 ani: Va primi bronzul la Olimpiada de la Beijing, din 2008

gheorghita stefan

Un sportiv roman va primi dupa opt ani o medalie olimpica. Luptatorul Gheorghita Stefan va fi medaliat cu bronz la Olimpiada de la Beijing, din 2008.

Anuntul a fost facut chiar de presedintele Federatiei Romane de Lupte, Razvan Pircalabu.

Stefan Gheorghita este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing,editia 2008! Vestea buna a venit astazi de la UWW,care a anuntat mai multe modificari ale clasamentelor din cauza unor sportivi depistati pozitivi. Este un rezultat mare,pentru un sportiv exceptional! Felicitari Stefan Gheorghita! HAI ROMANIA”, a anuntat acesta pe Facebook.

Medalia lui Gheorghita Stefan vine dupa ce Federatia Internationala a decis sa il suspende pe uzbekul Soslan Tighiev, cel care l-a invins pe roman in turneul de la Beijing, dupa ce acesta a fost depistat dopat.

Romanul a fost invins de Tighiev in optimile de finala de la categoria 74 de kilograme si a pierdut apoi si meciul decisiv pentru bronz cu bielorusul Murad Gaidarov.

Dupa suspendarea uzbekului, forul international a reconfigurat clasamentul final de la Beijing, Gaidarov fiind propulsat pe pozitia a doua, iar Gheorghita Stefan si bulgarul Terziev primind cele doua medalii de bronz.

Bilantul Romaniei de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, ajunge astfel la 4 medalii de aur, una de argint si 4 de bronz.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …