Sunday , April 28 2024

Sporting renunta la grupele de juniori republicani

O  mare parte din juniorii “alb-verzilor” vor fi redirec]iona]i spre echipa din liga jude]ean\ Sporting II Arbore, `n vreme ce restul ar putea fi imprumuta]i la grupele de la LPS Suceava

Sporting Suceava va renun]a, `ncep=nd cu sezonul viitor, la echipele de juniori republicani. Anun]ul a fost f\cut de managerul Ciprian Anton, care a precizat c\ o parte dintre tinerii fotbali[ti ai “alb-verzilor” vor evolua la echipa secund\ a clubului, proasp\t `nscris\ `n campionatul Ligii a IV-a, `n vreme ce restul juc\torilor vor evolua sub forma de imprumut la grupele de la LPS Suceava.
“Era foarte greu s\ men]inem aceste grupe de juniori republicani, av=nd `n vedere c\, `n acest moment, Sporting are o echip\ de Liga III-a [i dou\ `n Liga a IV-a, at=t la seniori, c=t [i la juniori. Regulamentul prevede ca un club din Liga a III-a s\ aib\ trei echipe: juniori A, B [i C, ori echip\-satelit [i dou\ echipe de juniori. Noi am ales varianta mai ieftin\, având în vedere c\ suntem un club proasp\t promovat. Totodat\, obiectivul nostru este s\ facem la Suceava dou\ echipe solide de juniori A [i B, care s\ atace primele locuri, iar anul acesta toate for]ele sportive se vor îndrepta c\tre grupele de la Liceul cu Program Sportiv”, a declarat Ciprian Anton.
~n schimb, Ovidiu Murariu a precizat c\ nu a purtat vreo negociere concret\ asupra `mprumutului vreunui junior de la Sporting. “Am avut doar c=teva discu]ii de principiu cu cei de la Sporting. ~n ceea ce ne prive[te pe noi, nu avem probleme de efectiv nici la grupa de ‘93, nici la cea de ’95. P=n\ la startul campionatului, este posibil `ns\ s\ ne complet\m loturile cu 5-6 juc\tori care sunt elevi la LPS, dar sunt legitima]i la Sporting. R\m=ne s\ discut\m pentru fiecare copil `n parte. Din punctul meu de vedere, ace[ti juniori s-ar putea exprima mai bine `n campionatul republican, dec=t la o echip\ de Liga a IV-a”, a spus [eful catedrei de fotbal de la LPS Suceava.
~n sezonul viitor al Campionatului Na]ional de Juniori Republicani, programat s\ `nceap\ pe data de 4 septembrie, grupele de la LPS Suceava vor fi conduse de pe banca tehnic\ de Aurel Constantin (juniori A), Ovidiu C\ld\ru[ (juniori B) [i Marius Lup (juniori C).
~n edi]ia trecut\ de campionat, Sporting Suceava s-a clasat pe primul loc în serie la juniori B, iar la juniori A a ocupat pozi]ia a 8-a. De cealalt\ parte, ambele echipe de juniori ale Liceului cu Program Sportiv au terminat sezonul regulat pe locul 12. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …