Friday , March 29 2024

Sporting a avut 30 de jucători la reunirea lotului

Sporting - reunire

 “Alb-verzii” au avut 9 jucători noi la primul antrenament al verii: portarul Afloarei (FCM Dorohoi), Gugeanu (Aerostar), C. Alexandru (“Nicu Gane” Fălticeni), Bilţ (Viitorul Adâncata), Ioancea, Tibichi, Vişinari, Antonesei şi Bejenaru (ultimii cinci de la LPS Suceava).  “Tendinţa noastră este să jucăm cu câţi mai mulţi tineri în sezonul viitor. Uşa rămâne deschisă la Sporting pentru toţi jucătorii sub 21 de ani din judeţ”, a precizat managerul Ciprian Anton.  Sporting va disputa primul meci oficial pe 31 iulie, în turul doi al Cupei României 

Sporting Suceava a demarat ieri pregătirile pentru viitorul sezon competiţional. La apelul dat de antrenorul Mihai Guriţă, la primul antrenament al verii s-au prezentat nu mai puţin de 30 de jucători.
Pe lângă cei 21 de fotbalişti din veche gardă, la şedinţa de pregătire pe care “alb-verzii” au desfăşurat-o pe Areni au participat şi nouă jucători noi: Cristi Afloarei, un portar de 23 de ani venit de la FCM Dorohoi, Robert Gugeanu (Aerostar Bacău), Cosmin Alexandru (“Nicu Gane” Fălticeni), Cristi Bilţ (Viitorul Adâncata), Alex Ioancea, Alex Tibichi, Stejărel Vişinari, Florin Antonesei şi Clement Bejenaru (toţi cinci proveniţi de la LPS Suceava). Singurul absent a fost vârful Lucian Leşanu, învoit pentru câteva zile de conducerea clubului.
“Zilele următoare vom mai veni doi-trei jucători de la grupele de juniori republicani ale LPS-ului. Tendinţa noastră este să jucăm cu câţi mai mulţi tineri în sezonul viitor. Uşa rămâne deschisă la Sporting pentru toţi jucătorii sub 21 de ani din judeţ. Aşteptăm orice jucător care consideră că poate face faţă la două-trei antrenamente alături de noi”, a declarat managerul clubului Sporting Suceava, Ciprian Anton.
Oficialul “alb-verzilor” a vorbit şi despre situaţia celor 12 jucători pe care Sporting este dispusă să-l cedeze în această vară la concitadina Rapid, este vorba de Pascal, Butnariu, Ferariu, Kuruc, Bâgu, Pantea, Vitu, Căinari, Apetri, Stănescu, Azaharioaei şi Nechitoaia. “Cei 12 au început pregătirile alături de noi, iar până luni sperăm ca oficialii de la Rapid să ia o deciziei în privinţa lor. Vom vedea ce transferuri se concretizează. Jucătorii trebuie să se înţeleagă cu Rapidul, nu noi, clubul. Din ce-am discutat cu ei, toţi sunt de acord să joace în Liga a II-a şi nu pe salarii foarte mari”, a precizat managerul Ciprian Anton.
Lotul de jucători prezent la reunirea echipei Sporting: Pascal, Butnariu, Abeni, Afloarei – portari, Ferariu, Kuruc, Bâgu, Pantea, Vitu, Căinari, Apetri, Stănescu, Azaharioaei, Nechitoaia, Moldovan, Amănăloaie, Ivan, Gheorghiciuc, Lumaicu, Cutaş, Căeriu, Longher, Gugeanu, C. Alexandru, Bilţ, Ioancea, Tibichi, Vişinari, Antonesi şi Bejenaru – jucători de câmp. La antrenamentul de ieri după-amiază al Sportingului au luat parte şi rapidiştii Mircea Negru şi Adrian Vornicu.
“Alb-verzii” se vor pregăti în următoarele două săptămâni la Suceava, urmând să dispute primul meci oficial pe data de 31 iulie, când este programat al doilea tur din cadrul Cupei României. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …