Friday , April 19 2024

SPANIA – ITALIA, finala Campionatului European

Spania-Italia este finala lui EURO 2012. În semifinale, Spania a trecut, miercuri, de Portugalia, scor 4-2 după executarea loviturilor de departajare (0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute), iar Italia a învins, joi, Germania, cu 2-1.
Finala de la Euro 2012 se va juca duminică, de la ora 21:45, pe Stadionul “Olimpic” din Kiev, şi va fi transmisă în direct de TVR, DOLCE SPORT şi pe site-ul euro2012.tvrinfo.com.

Finala Campionatului European de fotbal, care se va disputa, duminică, având ca protagoniste naţionalele Spaniei şi Italiei, reprezintă a 31-a confruntare dintre cele două naţiuni, până în prezent italienii dominând în meciurile oficiale, iar spaniolii în cele amicale, informează As.

Potrivit sursei citate, Spania s-a impus o singură dată în faţa Italiei într-un meci oficial, în 1920, la Jocurile Olimpice de vară, chiar în prima confruntare cu italienii. Cele două naţiuni au jucat 19 partide amicale şi 11 oficiale. Spania s-a impus în opt meciuri, iar Italia în zece, 12 partide terminându-se la egalitate.

În meciurile amicale, Spania s-a impus de şapte ori, înregistrându-se şi şapte remize şi cinci victorii ale Italiei. În partidele oficiale, Spania a câştigat doar o dată în 90 de minute. Spaniolii au mai învins Italia la ediţia din 2008 a Campionatului European, în sferturile de finală, după loviturile de departajare.Italia şi Spania s-au mai întâlnit la actuala ediţie a Campionatului European în faza grupelor, în 10 iunie, când au terminat la egalitate, scor 1-1.Duminică, la Kiev, italienii vor încerca să câştige pentru a doua oară Campionatul European, după 1968, în faţa spaniolilor, campioni mondiali şi europeni en titre.

Spania şi Italia s-au mai întâlnit la EURO 2012, în primul meci din Grupa C. Scorul a fost egal, 1-1. Di Natale a deschis scorul în minutul 61 pentru Italia, dar Spania a egalat repede, în minutul 65, prin Fabregas.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …