Thursday , March 28 2024

Spania a trimis Franta acasa de la Euro. Semifinala vecinilor: Spania-Portugalia

Reprezentativa Spaniei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Polonia şi Ucraina, după ce a învins, sâmbătă seară, la Doneţk, cu scorul de 2-0 (1-0), naţionala Franţei, în sferturile de finală ale competiţiei.

Ambele goluri ale spaniolilor au fost marcate de Xabi Alonso, în minutele 19 şi 90+1, al doilea dintr-un penalti acordat pentru un fault în careu al lui Reveillere la Pedro.

Spania: Casillas – Arbeloa, Pique, Ramos, Alba – Xavi, Busquets, Xabi Alonso – Silva (Pedro ’65), Fabregas (Torres ’67), Iniesta (Cazorla ’84). Antrenor: Vicente del Bosque.

Franţa: Lloris – Reveillere, Rami, Koscielny, Clichy – Debuchy (Menez ’64), Cabaye, M’Vila (Giroud ’79), Malouda (Nasri ’65), Ribery – Benzema. Antrenor: Laurent Blanc.

Arbitri: Nicola Rizzoli (central) – Renato Faverani, Andrea Stefani (asistenţi) – Gianluca Rocchi, Paolo Tagliavento (asistenţi suplimentari) – toţi Italia – Craig Thomson (rezervă) – Scoţia.

Naţionala Spaniei va întâlni în semifinale, miercuri, tot la Doneţk, echipa Portugaliei.

Desfăşurarea meciului:

Meciul se încheie cu victoria Spaniei, scor 2-0. Francezii nu au reuşit să creeze un pericol real la poarta lui Casillas iar golurile marcate de Xabi Alonso şi posesia superioară a Spaniei au decis învingătoarea.

Minutul 90+1 – 2-0 . Xabi Alonso transformă cu siguranţă penaltiul şi decide practic o nouă semifinalistă a EURO 2012, Spania.

Minutul 90 – Penalti pentru Spania! Pedro este faultat în careu de Reveillere şi arbitrul italian indică punctul cu var.

Minutul 84 – Spania face ultima schimbare. Cazorla îi ia locul în teren lui Iniesta.

Minutul 80 – Torres este surprins în poziţie de ofsaid într-o fază în care rămăsese faţă în faţă cu portarul Lloris. Decizia tuşierului este una la limită.

Minutul 79 – Blanc introduce un nou atacant în teren. Giroud îl înlocuieşte pe mijlocaşul defensiv M’Vila.

Minutul 76 – Menez protestează la o decizie a arbitrului şi vede cartonaşul galben. Francezii, care mai au 15 minute pentru a egala, au intrat în criză de timp, dar tot nu reuşesc să se apropie periculos de poarta spaniolilor.

Minutul 71 – Franţa răspunde din nou prin Ribery, dar centrearea acestuia, în forţă, în faţa porţii, este reţinută până la urmă de Casillas.

Minutul 70 – Pedro şi Torres, cei doi jucători introduşi în repriza a doua, sunt aproape de a produce faza celui de-al doilea gol, dar jucătorul Barcelonei nu reuşeşte pasa decisivă pentru atacantul lui Chelsea.

Minutul 67 – Spania introduce pentru prima dată în acest meci un vârf de ”meserie”. Intră Torres şi iese Fabregas.

Minutul 65 – Dublă schimbare la francezi: Iese Malouda şi Debuchy şi intră Menez şi Nasri. Del Bosque răspunde prin introducerea lui Pedro în locul lui Silva.

Minutul 60 – Ribery se descurcă între mai mulţi adversari pe partea stângă, centrează ideal pentru Debuchy care reia cu capul, dar mingea trece peste poartă.

Minutul 55 – Serie de pase a spaniolilor care au ţinut mingea în joc, fără ca francezii să o atingă, timp de două minute.

Minutul 50 – Francezii au ieşit mai montaţi de la cabine, dar încă nu apar şansele mari la poarta lui Casillas

A început repriza a doua. Ambele echipe au intrat cu aceleaşi formule în teren.

Spaniolii au avut o posesie mai mare în prima repriză, 60 la sută. Tot ei s-au apropiat mai mult de poarta franceză, şutând la poartă de şase ori, în comparaţie cu două încercări ale ”cocoşilor”. Benzema şi Cabaye au fost singurii care au ameninţat poarta lui Casillas, ambii încercând şuturi de la distanţă din lovituri libere, în timp ce spaniolii şi-au făcut obişnuitul joc de pase care să îi aducă cât mai aproape de buturile lui Lloris.

Minutul 45+1 – Se încheie prima repriză. Scor 1-0.

Minutul 42 – Cabaye are o intrare dură asupra lui Busquets la mijlocul terenului şi arbitrul îl avertizează cu cartonaş galben. Ribery a apucat, la întreruperea jocului, să-şi schimbe tricoul.

Minutul 39 – Jucătorii se angrenează în dueluri aprige pentru minge. Ribery are tricoul sfâşiat în urma unui astfel de clinci.

Minutul 32 – Prima fază periculoasă la poarta lui Casillas. Cabaye execută lovitura liberă de la 30 de metri în urma faultului lui Ramos, şutul fiind respins în corner de portarul spaniol.

Minutul 31 – Sergio Ramos este avertizat cu cartonaş galben după un fault asupra lui Benzema.

Minutul 25 – Franţa este obligată să atace, dar spaniolii au o posesie din ce în ce mai mare a balonului şi nu le permite elevilor lui Laurent Blanc să se apropie de poarta lui Casillas.

Minutul 19 – 1-0 – Spania deschide scorul! Alba primeşte o pasă pe partea stângă de la Iniesta, centrează în careu, de unde, de la opt metri, nemarcat, Xabi Alonso înscrie cu capul.

Minutul 6 – Fabregas urmăreşte o minge la marginea careului francez, Clichy îl incomodeaă uşor şi spaniolul cere penalti. Arbitrul face semn că meciul poate continua.

Arbitrul Nicola Rizzoli a dat startul partidei.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …