Thursday , July 25 2024

Spania a învins Franța cu 2-1 în 90 de minute și e prima finalistă de la Euro 2024 

Spania și-a rezervat marți un loc în finala Campionatului European de fotbal din Germania, învingând Franța cu 2-1, la Munchen. Francezii au condus din minutul 9, însă Spania a egalat prin Yamal, la primul său gol la Euro. Kounde a marcat autogolul victoriei iberice, după șutul deviat al lui Olmo.

Lamine Yamal a marcat la nici 17 ani primul său gol la Euro 2024, devenind astfel cel mai tânăr marcator la o ediție de campionat european. El a egalat în semifinala cu Franța, după ce Kolo Munai a deschis scorul în minutul 9. Spania conducea la pauză, după autogolul lui Kounde, partida încheindu-se fără alte goluri marcate în repriza secundă.

Franța a deschis scorul repede în prima semifinală de la Euro 2024, în care Mbappe și compania întâlnește Spania. Starul lui Real Madrid l-a servit ideal, cu o centrare perfectă pe Kolo Muani, care a marcat cu capul din fața porții

Ibericii au replicat și au întors rezulttaul în doar 5 minute. Lamine Yamal a înscris primul său gol la Euro 2024, devenind cel mai tânăr marcator la o ediție de turneul final al Campionatului European, la câteva zile înainte de a împlini 17 ani.

Adolescentul spaniol și-a făcut o minge pe piciorul stâng și a șutat plasat din afara careului, o minge ce a lovit bara și a intrat în poarta lui Maignan, neputincios (1-1, min. 20).

Peste doar 5 minute, Dani Olmo a reușit un dribling în careu, șutul său la colțul lung fiind deviat în poartă de Jules Kounde, fundașul lui Barcelona.

Ultimele 20 de minute au aparținut defensivelor, care au anihilat toate inițiativele ofensive, Spania intrând la pauză cu avantaj de un gol.

Franța și Spania continuă să joace ofensiv și în debutul celei de a doua reprize, Unai Simon fiind cel mai solicitat, cu o lovitură de cap a lui Tchouameni și un șut al lui Mbappe, ambele reținute de spaniol.

Upamecano e cel care în minutul 64, la capătul unei centrări din corner, trimite periculos, Unai Simon învins, scăpând fără gol după ce mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

Spaniolii fac joc de posesie și se apropie la rândul lor de poarta lui Maignan, dar fără să reușească să pună în pericol buturile franceze.

Franța atacă în valuri, dar defensiva spaniolă face față, fără ca Unai Simon să mai fie nevoit să intervină.

Yamal e la câțiva centimetri de o dublă spectaculoasă, șutul său de la distanță, din minutul 81, trecând cu două palme peste poarta lui Maignan.

Spania a rezistat ultimelor șarje ofensive ale fotbaliștilor din hexagon, care sunt eliminați din competiție, Spania urmând să joace în finală cu câștigătoarea semifinalei de miercuri, dintre Anglia și Olanda. (Mediafax)

Vezi si

Irina Begu, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, adversare de coșmar în primul tur: Swiatek, Rybakina, Paolini

Irina Begu, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan și-au aflat adversarele de la Jocurile Olimpice de …