Thursday , April 25 2024

Sorin Cartu: Am castigat prima batalie, dar razboiul este foarte lung

Sorin Cartu, bucuros ca a debutat cu victorie pe banca CFR Cluj

“Sunt bucuros pentru rezultat, mai ales pentru faptul c\ am debutat cu o victorie la CFR. Este o victorie meritat\, chiar dac\ nu am avut o posesie foarte consistent\. Îi felicit pe b\ie]i, am avut în fa]\ un adversar foarte bun [i bine organizat de la mijloc în sus. Elve]ienii au avut o posesie în profunzime, dar cred c\ ne-am f\cut to]i datoria. Vreau la CFR un joc de posesie, CFR nu poate ataca decât pozi]ional, trebuie s\ fie echipa care dezvolt\ jocul. Poate modul în care a început jocul a creat o anumit\ presiune pe juc\tori [i asta i-a f\cut s\ se retrag\. Este adev\rat c\ am încercat o a[ezare care nu este familiar\ juc\torilor”, a spus Câr]u în conferin]a de pres\ de dup\ meciul cu FC Basel.

Sorin Câr]u a ad\ugat c\ CFR a câ[tigat o prim\ b\t\lie, dar r\zboiul este lung. “Dac\ elve]ienii au spus c\ a fost o surpriz\ pentru ei faptul c\ ne-am ap\rat, poate le facem o supriz\ de genul acesta [i în retur [i îi batem [i acolo. Dac\ ar fi r\mas 2-0 pentru noi, poate c\ aveam o op]iune serioas\ în lupta pentru locul 3, dar a[a totul se joac\. Am câ[tigat prima b\t\lie, dar r\zboiul este foarte lung”, a precizat antrenorul campioanei.

Referitor la titularizarea funda[ului Ionu] Rada, Câr]u a precizat c\ acesta nu a fost o solu]ie de moment, juc\torul meritându-[i locul în echip\. “Rada nu a fost o solu]ie de moment, ci este o viziune pentru modul în care trebuie s\ arate linia noastr\ defensiv\. El poate s\ joace [i în centru [i pe stânga. Faptul c\ a marcat îi d\ încredere. Nu a fost introdus în echip\ pe alte criterii decât de valoare. [tiu ce poate, este crescut de mine la Universitatea Craiova”, a spus tehnicianul echipei clujene.

Campioana României, CFR Cluj, a debutat cu o victorie în grupa E a Ligii Campionilor, dup\ ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), echipa elve]ian\ FC Basel.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …