Sunday , April 28 2024

Sorana Cârstea și-a pus în cap comunitatea LGBTQI+ și mulți fani ai tenisului, după o postare care i-a adus potop de jigniri

Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, care în această perioadă participă la turneul de la Wimbledon, este în centrul unui scandal în mediul online, după o postare nefericită. Ea şi-a atras critici dure şi jigniri în social media, după un mesaj pe care l-a distribuit zilele trecute, considerat un atac la adresa comunităţii LGBTQI+.

Cîrstea a postat pe Instagram Stories un mesaj care circulă de o perioadă pe internet: “Faceţi bărbaţii din nou masculini. Faceţi femeile din nou feminine. Faceţi copiii din nou inocenţi” (Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again).

După mesajul sportivei, fani ai tenisului au acuzat-o pe Cîrstea de transfobie. Un utilizator de Twitter a scris că mesajul lui Cîrstea reprezintă un motiv legitim pentru a o urî pe sportivă: “Este atât de dezgustător, acum un motiv legitim să o urăsc. Ce înseamnă asta, să îi facem din nou pe copii nevinovaţi???? Să putrezeşti în iad.”

Un alt fan s-a întrebat dacă nu cumva motivul din spatele mesajului româncei este faptul că ea este homofobă.”Este homofobă?” Un alt fan a subliniat cu umor ironia situaţiei şi a acuzat-o pe româncă de misoginie interiorizată. “Ironia, desigur, este că autorul meme-ului ar pune probabil la îndoială feminitatea lui Cirstea – fiind o sportivă musculoasă care se încumetă să urmeze o carieră în afara casei. Uimitor cât de des transfobia merge mână în mână cu misoginismul interiorizat.”

“Poate că ar trebui să-şi vadă de treaba ei”, “Este din secolul al 19-lea”, “Ce-ar fi să o trimitem înapoi la şcoală pe Sorana Cîrstea?”, “Unfollow Sorana Cîrstea. Ce urmează? Bărbaţii muncesc, femeile stau acasă?”,

“Sorana Cîrstea folosindu-şi platformă pentru a încerca să ne întoarcă în timp câteva decenii. Sinistru”, sunt alte reacţii din social media după mesajul distribuit de româncă.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …