Friday , April 19 2024

Şomuz și Foresta au încheiat nedecis derbyul de la Fălticeni

Cele două formații au terminat la egalitate scor 1-1, într-un meci disputat sâmbătă, pe stadionul Tineretului, în cadrul etapei a XVII-a a Ligii a III-a. Foresta a condus prin golul lui Martin (’15), gazdele egalând până la pauză prin Julei (’42), din penalty. Oaspeții au ratat o lovitură de pedeapsă după pauză, Artenie șutând mult peste poartă

Şomuz Fălticeni și Foresta au încheiat ne­decis, scor 1-1, sâm­bă­tă, pe stadionul Ti­­ne­­retului, în primul derby sucevean din returul Ligii a III-a.

Anunțată de ocazia lui Onofraș, deschi­de­rea scorului a venit în minutul 15, când Martin a înscris cu capul, nemarcat, din șase me­tri, după o centrare perfectă trimisă de Ar­tenie. Martin își putea trece în cont dubla la jumătatea primei reprize, dar portarul Cătălin Pascal a ieșit la sacrificiu și l-a blocat pe atacantul oaspeților în interiorul careului.

De partea cealaltă, echipă fălti­ceneană a expediat primul șut pe spațiul porții adverse în minutul 33, când Logofătu a devenit min­gea în corner, de sub transversală, la o lovitură liberă executată de Neagoe.

Golul egalizator al gazdelor a venit după o fază petrecută, în minutul 42, când George To­mes­cu a fost faultat de Vremea la limita careului, iar centralul Va­lentin Burla a indicat penalty la semnalizarea tușierului, în ciuda protestelor venite dinspre banca tehnică a Forestei, care a reclamat faptul că infracțiunea s-ar fi petrecut în afara suprafeței de pe­deapsă. Lovitura a fost tran­s­formată de Eduard Julei, care a înscris pentru 1-1 la pauză, cu toate că goalkeeperul Logofătu a ghicit colțul.

Foresta și-a reluat atacurile în repriza secundă, dar Căinari nu a nimerit spațiul porții din 18 metri, iar șutul puternic trimis de Celeadnic a fost reținut de Cătălin Pascal. Trupa antrenată de Selim Benachour a avut o șansă imensă de a reveni în avantaj în minutul 58, când Martin a fost faultat în careu, centralul a dictat penalty, dar Ionuț Artenie a trimis mult peste bara transversală de pe punctul cu var de la 11 metri.

Intrați într-o evidentă criză de timp, “galben-verzii” au presat cu toate liniile pe final, fără eficență însă, ultimele ocazii la poarta Şomuzului fiind trecute în contul lui Artenie, a cărui șut a fost reținut de Pascal, și același Martin, care a înțepat o minge ce s-a dus puțin pe lângă bară.

ACS Şomuz – Foresta s-a terminat 1-1, un rezultat care mulțumește doar tabăra fălticenenilor, prinși în lupta pentru evi­tarea retrogradării.

Şomuz Fălticeni: C. Pascal – Neagoe, Fl. Ailenei, Kuruc, Baltariu – Podgorodețchi, Buziuc, Julei, Mircescu – Tomescu, Lu­chian. Antrenori: Geo Stanca și Iulian Darabă. Au mai intrat: Murărașu, Cotiugă și Damian.

Foresta Suceava: Logofătu – Ionescu, Mateciuc, Vițe­laru, Ono­fraș – Celeadnic, Vremea – Boca, Căinari, Artenie – Martin. Antrenori: Selim Benachour și Bogdan Tudoreanu. Au mai intrat: Grumezescu, Robciuc și Ma­tei­ciuc.

Rezultatele etapei a XVII-a:

CSM Pașcani – Ştiința Mi­roslava 1-0

CSM Focșani – CSM Râmnicu Sărat 1-0

Şomuz Fălticeni – Foresta Suceava 1-1

Bucovina Rădăuți – KSE Târgu Secuiesc 6-0

Gloria Buzău – Metalul Buzău 2-0

Ceahlăul Piatra Neamț – Sporting Liești 1-2

Sănătatea Darabani – Oțelul Galați 1-1

FC Botoșani II a stat în această rundă.

În runda viitoare, Foresta va primi sâm­­bătă, pe stadionul Areni, vizita celor de la CSM Focșani. Şo­muz Fălticeni va sta ca urmare a retragerii din campionat a for­mației CSM Roman. (Dă­nuț CHIDO­VEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …