Thursday , April 25 2024

Şomuz Fălticeni și Foresta se reîntâlnesc astăzi în Cupa României

Cele două echipe sucevene se înfruntă, de la ora 14.30, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, într-un meci eliminatoriu contând pentru Turul III al competiției  

La patru zile distanță de la duelul direct din campionat, Şomuz Fălticeni și Foresta Suceava se reîntâlnesc astăzi, de la ora 14.30, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, într-un meci din Turul al III-lea al Cupei României.

Cu toți componenții lotului și ai staff-ului tehnic declarați ­ne­gativi la COVID-19 în urma testelor efectuate la începutul acestei săptămâni, gruparea fălticeneană este pregătită să lupte pe două fronturi și să-i admi­nistreze Forestei o nouă înfrângere, după acel 3-2 de sâmbătă. “Sperăm să câștigăm și meciul de miercuri. Îl vom aborda cu aceiași intensitate pentru că ne dorim să ajungem în fazele superioare ale Cupei României”, a declarat directorul-sportiv Iulian Darabă.

Două tururi îi depart pe cei de la Şomuz să aducă o echipă de Liga I la Fălticeni. “Mai avem doi pași de făcut în Cupa României, dar sunt cei mai dificili pași. Deocamdată, suntem în fața unei săptămâni foarte grele și încercăm să gestionăm cât mai bine situația. Asta am și discutat cu preparatorul fizic”, a adăugat antrenorul Şomuzului, Daniel Stoica.

Cupa României nu mai reprezintă un punct de interes pentru Foresta

De partea cealaltă, aflați într-o situație delicată în campionat, acolo unde au acumulat doar trei puncte în trei meciuri, cei de la Foresta au lăsat de înțeles că nu sunt interesați să aibă un parcurs cât mai lung în Cupa României, “galben-verzi” urmând, cel mai probabil, să abordeze meciul de astăzi cu Şomuz cu garnitura a doua.

“Cupa României nu reprezintă neapărat un punct de interes pentru că, nefiind spectatori în tribune, acele posibile meciuri cu echipe de Liga I nu ar avea niciun farmec. În plus, costurile pentru organizarea meciurilor din fazele superioare sunt destul de piperate. În contextul în care spectatorii nu pot participa la meciuri, iar încasările din bilete sunt inexistente, nu ne interesează Cupa în acest sezon”, spunea președintele Forestei, Andrei Ciutac, înaintea stabilirii meciurilor din Turul al III-lea.

Dacă Foresta este la debut în Cupa României, Şomuz a trecut în tururile anterioare ale competiției de Dante Botoșani (scor 2-0) și Bucovina Rădăuți (scor 3-0, la “masa verde”).

Turul III al Cupei României programează în total 21 de meciuri, care se vor se vor disputa într-o singură manșă eliminatorie, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, urmând să se treacă la prelungiri și eventual la loviturile de departajare.

Rezultatele și programul din Turul III:

Ieri:

Gloria Cermei – Şoimii Lipova: 0-3

CSC Ghiroda– CSC Dumbrăvița: 4-2

Unirea Alba-Iulia – Viitorul Şelimbăr: 0-2

CSM Alexandria – CSM Slatina: 0-3

SC Popești Leordeni – Progresul București: 0-1

AFC Odorheiu Secuiesc – FK Miercurea Ciuc: 0-2

Astăzi:

Axiopolis Sport Cernavodă – Agricola Borcea

Mostiștea Ulmu – Unirea Slobozia

Dacia Unirea Brăila – CS Făurei

Metalul Buzău – CSM Focșani

Hușana Huși – Ştiința Miroslava

Ceahlăul Piatra Neamț – Aerostar Bacău

Şomuz Fălticeni – Foresta Suceava

FC Pucioasa – SRM Brașov

CS Afumați – Concordia Chiajna

Viitorul Dăești – Vedița Colonești

Universitatea Craiova – CSM Reșița

Sportul Şimleu Silvaniei – CSC Sânmartin

Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea

Mâine:

ACSO Filiași – Pandurii Târgu Jiu

Unirea Dej – Universitatea Cluj

În Turul IV al Cupei României, ultimul înainte de intrarea în competiție a echipelor de Liga I, vor participa cele 21 de câștigătoare din Turul III, plus alte 11 echipe din Liga a II-a, cel mai bine clasate în sezonul trecut. (Dănuț CHIDOVEŢ. Foto: Alex SĂVESCU)

secretarasite

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …