Friday , April 19 2024

Şomuz Fălticeni și-a împrumutat golgheterul în Liga  II-a

Camerunezul Christ Afalna va evolua până la finalul sezonului la Unirea Slobozia, ocupanta locului 19 în eșalonul sezon. “Este un pas important în cariera unui tânăr jucător, care ne-a ajutat în ultimii doi ani”, consideră directorul sportiv al grupării fălticenene, Iulian Darabă

Şomuz Fălticeni va trebui să se descurce în returul campionatului fără golgheterul Christ Afalna, mijlocașul camerunez în vârstă de 22 de ani fiind împrumutat până la finalul actualului sezon la Unirea Slobozia, ocupanta locului 19 în Liga II-a.

Aflat încă de la începutul anului în pregătiri cu gruparea ialomițeană, Afalna l-a impresionat repede pe antrenorul Adrian Mihalcea prin calitățile sale tehnice, dar mai ales prin capacitatea mare de efort.

„Înțelegerea pentru împrumutul lui Christ Afalna la clubul Unirea Slobozia a fost perfectată în cursul zilei de marți. Este un pas important în cariera unui tânăr jucător, care ne-a ajutat în ultimii doi ani. Cu siguranță nu i-a fost ușor în această perioadă, dar iată că prin muncă și atitudine își continuă ascensiunea. Ne bucurăm pentru el, atât noi cei din conducerea clubului cât și stafful tehnic, și îi dorim succes în Liga a II-a”, a declarat, pentru Cronica de Fălticeni, directorul sportiv al clubului Şomuz, Iulian Darabă.

La rândul său, antrenorul Daniel Stoica a precizat că viitorul jucătorului este pe primul loc și de aceea nu s-a opus plecării mijlocașului Christ Afalna, mai ales că este vorba de trecerea într-un eșalon superior.

Ajuns în vara lui 2019 la Fălticeni, la pachet cu alți cinci camerunezi, Christ Afalna s-a impus repede în echipa Şomuzului, pentru care, numai în turul actualului sezon, a marcat de cinci ori.

Christ Afalna este cel de-al șaselea jucător care părăsește gruparea fălticeneană în pauza dintre tur și retur, după columbianul Andres Zapata, ivorianul Jean Bady și juniorii Alexandru Micloș, Gavril Ciobu și David Toader, ultimul revenind la Juniorul Suceava după ce i-a expirat împrumutul.

Şomuz Fălticeni se va reuni luni, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, în vederea începerii pregătirilor pentru partea secundă a Ligii a III-a. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Doru CLIPA)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …