Thursday , April 25 2024

Şomuz Fălticeni profită de numeroasele cazuri de COVID-19 de la Bucovina Rădăuți și merge direct în Turul III al Cupei României

secretarasite


Cu 12 jucători infectați în lot, gruparea rădăuțeană nu s-a putut prezenta la meciul de ieri. “Noi ne dorim să câștigăm pe teren și am fi vrut ca meciul cu Rădăuți să se dispute. Fotbalul se joacă pe teren și rezultatele meciurilor trebuie să fie acelea din teren, nu cele venite în urma testărilor”, a precizat directorul-sportiv al Şomuzului, Iulian Darabă 

COVID-19 stabilește mai nou ierarhiile și rezultatele în fotbalul românesc. E și cazul celor de la Şomuz Fălticeni, care s-au calificat direct în Turul III al Cupei României, după ce Bucovina Rădăuți, adversarul pe care ar trebuit să-l întâlnească în faza a doua a competiției, nu s-a putut prezenta la meciul de ieri din pricina numeroaselor cazuri de infectare din cadrul lotului de jucători.

Cum meciurile din Cupa României nu se pot amâna, așa cum se întâmplă în campionat, jocul Şomuz Fălticeni – Bucovina Rădăuți va fi omologat cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor.

Fără cazuri pozitive în cadrul lotului de jucători sau a staff-ului tehnic, gruparea fălticeneană ar fi vrut să joace, iar calificarea să se decidă pe gazon, nu în laboratoarele DSP. “Noi ne dorim să câștigăm toate meciurile pe teren și am fi vrut ca meciul cu Rădăuți să se dispute. După șase luni de inactivitate, jucătorii sunt dornici de a juca. Fotbalul se joacă pe teren și rezultatele meciurilor trebuie să fie acelea din teren, nu cele venite în urma testărilor pentru COVID-19. Este păcat că s-a ajuns în acestă situație”, a declarat Iulian Darabă.

Directorul-sportiv al Şomuzului crede că situația riscă să se repete în campionatul Ligii a III-a, unde clasamentul final și promovarea ar putea fi influențate de numărul de infectări cu COVID-19 de la fiecare echipă. “În momentul de față cred că nu echipa cea mai valoroasă din punct de vedere al lotului va câștiga campionatul ci echipa care nu va avea în lot jucători depistați pozitiv. Din punct de vedere financiar este foarte greu pentru multe echipe deoarece toate testările pe care trebuie să la facem sunt foarte costisitoare. Ne așteptăm ca Ministerul Sănătății, Ministerul Tineretului și Sportului, să fie alături de sport, dar nu au făcut nimic până în acest moment pentru echipe și sport în general”, a adăugat Darabă.
1.500 de euro va primi Şomuz Fălticeni pentru calificarea în Turul III al Cupei României, bani care ar acoperi un rând de testări COVID-19.
Turul III al Cupei României, programat pe 6-7 octombrie, va propune cel mai probabil un duel între Şomuz Fălticeni și Foresta Suceava. (Dănuț CHIDOVEŢ)
secretarasite

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …