Friday , April 19 2024

Şomuz Fălticeni joacă marți pentru un loc în șaisprezecimile Cupei României

In turul IV al competiției, echipa antrenată de Iulian Ionesi va înfrunta marți, de la ora 14.30, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, formația Aerostar Bacău. “Trebuie să câștigăm acest meci. Ne dorim să aducem o echipă de Liga I la Fălticeni, a declarat antrenorul Şomuzului

Şomuz Fălticeni și Aerostar Bacău se înfruntă marți, cu începere de la ora 14.30, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, într-un meci eliminatoriu în care miza este calificarea în șaisprezecimile de finală ale Cupei României.

Printr-o victorie, Ionesi și compania ar scrie o frumoasă pagină în istoria clubului Şomuz și ar aduce o echipă de Liga I la Fălticeni după o pauză de 26 de ani.

“Întâlnim o echipă cu experiență la nivelul Ligilor a II-a și a III-a, cu jucători valoroși pentru acest nivel, dar trebuie să câștigăm acest meci pentru că ne dorim să aducem o echipă de Liga I la Fălticeni în faza următoare a competiției”, a declarat antrenorul Iulian Ionesi.

Echipa antrenată de Iulian Ionesi a ajuns până în Turul IV după ce a eliminat pe parcurs formațiile Juniorul Suceava (scor 3-2), Bucovina Rădăuți (3-0) și Dante Botoșani (3-1). De partea cealaltă, Aerostar Bacău a trecut până acum în Cupa României de CSM Focșani, la loviturile de departajare.

Casele de pariuri prevăd un meci echilibrat. Astfel, Şomuz are o cotă de 2.50 la victorie, Aerostar 2.40, iar un eventual egal în timpul regulamentar este cotat cu 3.40.

Turul IV al Cupei României programează în total 16 de meciuri, care se vor disputa într-o singură manșă eliminatorie, în caz de egalitate după 90 de minute de joc urmând să se treacă la prelungiri și eventual la penaltyuri.

N Programul meciurilor din Turul IV:

Unirea Dej – Minaur Baia Mare
CA Oradea – Universitatea Cluj
Şomuz Fălticeni – Aerostar Bacău
Hușana Huși – Politehnica Iași
Şoimii Lipova – Politehnica Timișoara
CSM Reșița – Ripensia Timișoara
FC Odorheiu Secuiesc – FC Hermannstadt
SR Brașov – FK Miercurea Ciuc
CS Hunedoara – CS Şelimbăr
ACSO Filiași – Viitorul Târgu Jiu
Unirea Bascov – CSM Slatina
CS Tunari – Concordia Chiajna
Dacia Unirea Brăila – Petrolul Ploiești
Recolta Gheorghe Doja – FC Buzău
CS Năvodari – Unirea Slobozia
Dunărea Călărași – Astra Giurgiu

Câștigătoarele acestor jocuri se vor califica în faza șaisprezecimilor, programată pe 22 septembrie.

Rapid București e ultima echipă de Liga I care a poposit la Fălticeni

Ultima echipă de Liga I care a poposit la Fălticeni a fost Rapid București, în sezonul 1995-1996 al Cupei României. Gruparea giuleșteană pierdea în decembrie 1995, pe stadionul “Nada Florilor”, în fața Forestei antrenate atunci de Nicolae Babeti, la loviturile de departajare, cu scorul general de 4-6. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …