Friday , March 29 2024

Şomuz Fălticeni își mută cartierul general în Ardeal

Echipa antrenată de Daniel Stoica va intra de mâine într-un cantonament de șapte zile la baza „Iclod” din Dej. Pe parcursul acestui stagiu, fălticenenii vor disputa și trei meciuri amicale cu CFR II Cluj, Universitatea II Cluj și Progresul Şomcuța Mare

Şomuz Fălticeni își mută cartierul general în Ardeal, mai exact la baza „Iclod” din Dej. Acolo, în cadrul unui cantonament de șapte zile, antrenorul Daniel Stoica va încerca să pună la punct ultimele detalii înainte de startul sezonului de primăvară.

„Am luat această decizie din cauza stării terenurilor din zona noastră. Așadar, în următoarele șapte zile ne vom desfășura pregătirea la Dej, sub forma unui cantonament organizat cu aportul financiar al președintelui-executiv Alexandru Ursu și al firmei de transport Romfour, care va fi partenerul echipei și în campionat”, a explicat directorul sportiv Iulian Darabă pentru Cronica de Fălticeni.

Pe parcursul stagiului de pregătire de la Dej, gruparea fălticeneană va disputa și trei meciuri amicale cu CFR II Cluj (28 februarie), Universitatea II Cluj (3 martie) și Progresul Şomcuța Mare (5 martie).

Şomuz a mai avut șapte jocuri test în această iarnă, în care a înregistrat două victorii, un egal și patru înfrângeri: 1-0 cu LPS Suceava, 2-0 cu FC Botoșani U19, 1-1 cu Bucovina Rădăuți, respectiv 2-6 cu FK Miercurea Ciuc, 2-3 cu Aerostar Bacău, 0-1 cu Bucovina Rădăuți și 0-5 cu Petrolul.

Daniel Stoica a făcut o primă evaluare după aceste amicale. “Este pentru prima dată în cariera mea de antrenor, în care întâlnesc mai multe necunoscute cărora trebuie să le fac față. Mai întâi, a avut loc un schimb mare de jucători, au plecat șapte, au venit opt, și trebuie să fiu foarte atent cum reușesc să fac omogenizarea. A doua provocare este legată de numărul mic de meciuri rămase, cu risc mare pentru orice pas greșit. În această periodă a anului, baza noastră sportivă este necorespunzătoare tipologiei mele de muncă. Au fost antrenamente pe zăpadă, de cele mai multe ori în condiții aspre generate de frig. Este foarte greu să gestionezi accidentările și partea tehnică a pregătirii, iar lista poate continua”, a declarat antrenorul Şomuzului Fălticeni.

Antrenorul sucevean consideră că are o echipă mai puternică decât cea din tur, astfel că Şomuz poate spera în continuare la un loc în play-off-ul de promovare, de care o despart cinci puncte. “Din punct de vedere al echipei, în ansamblu suntem peste ce am fost în tur. Jucătorii care au venit au calitate și ține doar de munca mea ca rezultatele să fie peste cele din tur”, a concluzionat Daniel Stoica.

Şomuz Fălticeni va relua campionatul Ligii a III-a pe 13 martie, cu un meci pe terenul celor de la Sporting Vaslui. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …