Wednesday , April 24 2024

Şomuz Fălticeni învinge din nou Foresta și se califică în Turul IV al Cupei României

Echipă fălticeneană s-a impus miercuri, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, în fața “galben-verzilor”, cu scorul de 2-0. Trupa antrenată de Daniel Stoica și-a asigurat calificarea prin golurile marcate de Păiuș (’31) și Tutuță (’76 – penalty)

Altă competiție, alt meci, același deznodământ. După ce sâmbătă i-a încurcat socotelile în campionat, la doar patru zile distanță, Şomuz a eliminat-o pe Foresta și de pe tabloul Cupei României.

Echipa antrenată de Daniel Stoica s-a calificat în Turul IV al competiției, după ce a câștigat miercuri după-amiază, în fața “galben-verzilor” cu scorul de 2-0, într-un meci disputat pe stadionul “Constantin Jamaischi” din Fălticeni.

După o primă jumătate de oră în care s-a jucat parcă în dorul lelii, Şomuz a deschis scorul în minutul 31, când Păiuș l-a învins pe Zvoronciuc cu un șut plasat din marginea careului mare.

De partea cealaltă, cu șapte schimbări efectuate în formula de start față de meciul de campionat, trupa condusă de pe margine de Daniel Bălan a replicat firav, la ultima fază a primei reprize, prin brazilianul Da Silva, a cărui lovitură de cap a fost respinsă ușor de la vinclu de portarul Chindriș.

Anunțat de bara lui Tchassem și ocazia lui Afalna, golul doi al gazdelor a venit în minutul 76, când Tutuță a transformat un penalty acordat gratuit pentru un presupus fault în careu comis de Sumanariu asupra lui Julei.

Odată lămurită calificarea, pe final, s-a jucat cu garda jos, dar forestierul Cerlincă nu a nimerit cadrul porții din lovitură liberă, iar mai apoi, Julei, de la gazde, a șutat în bară după ce a scăpat singur de la jumătatea terenului.

Şomuz – Foresta s-a terminat 2-0, iar gruparea fălticeneană accede în Turul IV al Cupei României, acolo unde va primi, cel mai probabil, vizita Ceahlăului Piatra Neamț, calificată ieri, la “masa verde”.

Şomuz Fălticeni: Chindriș – Chisăliță, Forizs, Dohotaru, Tutuță, Păiuș, Micloș, Njindja, Tchassem, Zapada, Toukam. Antrenor: Daniel Stoica. Pe parcurs au mai intrat: Afalna, Padovei, Păiuș și Robciuc.

Foresta Suceava: Zvoronciuc – Sumanariu, Vitu, Novacek, Filip, Stănescu, Rotaru, Săhlean, Popovici, Dicu, Marin. Antrenor: Daniel Bălan. Pe parcurs au mai intrat: Cimbru, Da Silva, Drugă, Cerlincă și R. Martin. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …