Tuesday , April 16 2024

Şomuz Fălticeni a urcat pe loc de play-off după victoria cu Foresta

Echipa antrenată de Iulian Ionesi s-a impus în meciul de sâmbătă, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de debutantul Alex Savin, în minutul 90. Într-un al joc al primei etape din acest an, Bucovina Rădăuți a câștigat în fața Hușanei Huși, cu 3-2.

Şomuz Fălticeni a urcat pe loc de play-off în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a, după ce s-a impus sâmbătă, pe stadionul “Constantin Jamaischi”, în fața Forestei, cu scorul de 1-0, într-un meci contând pentru prima etapă a sezonului de primăvară.

Cele două formații au fost zgârcite cu fazele de poartă într-o primă repriză în care cea mai mare ocazie de gol i-a aparținut lui Bejenar, mijlocașul gazdelor nimerind bara transversală cu un șut de la circa 20 de metri.

Unicul gol al întâlnirii avea să fie marcat în minutul 90, când nou-intratul Savin, aflat la debutul în Liga a III-a, a profitat de pasul greșit la off-side făcut de defensiva oaspeților și a înscris cu un șut plasat din interiorul careului pe lângă C. Mihăescu.

Şomuz Fălticeni: Puianu – Alecsandru, Vitu, Chirilescu, Antonesei, Dănilă, Bejenar, Julei, Cîrstean, E. Ciobanu, R. Ciobanu. Antrenor: Iulian Ionesi. Pe parcurs au mai intrat pe teren: Savin, Nistor și Străjeriu.

Foresta Suceava: C. Mihăescu – Dorobanțu, Chelari, Makongo, Cimbru, Novac, Samson, Arnold, Popovici, Chika și Trofan. Antrenor: Ionuț Moșteanu. Au mai intrat: Netbai, I. Mihăescu și Hostiuc.

Bucovina Rădăuți și-a consolidat poziția a 3-a în clasament

Bucovina Rădăuți și-a consolidat locul de play-off, după ce a câștigat sâmbătă, pe stadionul Municipal, în fața Hușanei Huși, cu scorul de 3-2, într-un meci contând pentru etapa a XVI-a.

Gruparea vasluiană a condus în două rânduri în prima repriză prin golurile marcate de Marin (7) și Dănăilă (25), gazdele revenind în două rânduri până la pauză prin reușitele semnate de Coroamă (20) și Merticariu (43).

Trupa condusă de Ionuț Plămadă avea să înscrie golul victoriei în minutul 90, când Florescu a transformat un penalty acordat pentru un fault.

Bucovina Rădăuți: Udeanu – Şpac, Mateciuc, Florescu, Coajă, Forizs, Săhlean, Coroamă, Ungurianu, Stroe, Merticariu. Antrenor: Ionuț Plămadă. Au mai intrat: Chiseliță, Parasca și Dumea.

Rezultatele etapei a XVI-a:

CSM Pașcani – Dante Botoșani: 1-1

Ceahlăul Piatra Neamț – Ştiința Miroslava: 1-0

Şomuz Fălticeni – Foresta Suceava: 1-0

Bucovina Rădăuți – Hușana Huși: 3-2

Sporting Vaslui – CSM Bacău: 2-0.

Etapa viitoare programează meciurile Foresta – Ştiința Miroslava, Dante Botoșani – Bucovina Rădăuți și Hușana Huși – Şomuz Fălticeni.

La finalul primei faze a campionatului, primele patru clasate se vor califica în play-off, iar ultimele șase vor evolua în play-out. Apoi, primele două clasate în play-off merg la barajul de promovare, iar ultimele două clasate în play-out vor retrograda în ligile județene. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Codrin ANTON și Cristian PLOŞCEAC)

Vezi si

Jurnaliștii francezi nu-l uită și nu-l iartă pe arbitrul român Istvan Kovacs

UEFA a desemnat, duminică, arbitrul partidei din manșa retur a sferturilor de finală ale Ligii …