Thursday , March 28 2024

SOCI 2014: Scandal monstru după proba feminină de patinaj artistic

sotnikova1

Mii de sud-coreeni au reacţionat vehement vineri, după ce ‘Regina patinajului artistic’ Kim Yu-na a obţinut doar argintul la JO de la Soci, considerând că judecătorii concursului olimpic au furat-o pe compatrioata lor, atribuind-i aurul rusoaicei Adelina Sotnikova.

După finalul concursului de la Soci, sute de mii de de internauţi au luat cu asalt site-ul de petiţii online Change.org, solicitând judecătorilor să-şi revizuiască notele. Serverele site-ului nu au mai rezistat acestui flux de vizitatori, precizează AFP.

‘Petiţia a înregistrat peste 700.000 de semnături în numai şase ore, iar acest lucru a multiplicat cu cinci recordul de trafic pe site-ul nostru’, a explicat purtătorul de cuvânt al Change.org, Charlotte Hill, adăugând că societatea californiană a mobilizat o echipă de ingineri pentru a menţine serverele în funcţiune.

La rândul său, preşedintele sud-coreean Park Geun-hye şi-a manifestat susţinerea faţă de Kim. ‘Superba dumneavoastră performanţă de la Jocuri este de neuitat. Ea va rămâne nu doar în memoria coreenilor, ci şi a oamenilor din lumea întreagă’, i-a scris preşedintele celebrei sale compatrioate.

Coreea de Sud se aştepta ca Yu-na, campioană olimpică la Vancouver, în urmă cu patru ani, să cucerească un nou aur olimpic, după ce s-a aflat în fruntea clasamentului la finalul programul liber de la Soci.

Performanţa pe gheaţă a lui Kim Yu-na la JO 2014 a fost considerată perfectă de numeroşi sud-coreeni, însă tânăra rusoaică Adelina Stonikova (17 ani) a primit o notă tehnică mai bună, în ciuda unei aterizări greşite după o săritură.

‘Ar fi interesat de văzut dacă Sotnikova va obţine din nou o asemenea notă într-o zi. Yu-na nu a pierdut, ci Rusia a câştigat’, a declarat pentru postul sud-coreean KBS fostul patinator Byeon Seong-jin, care a pregătit-o în trecut pe campioana sud-coreeană, devenit între timp în consultat de televiziune.

 

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …

One comment

  1. Mie personal mi-a plăcut cel mai mult Carolina Costner.Rusoaicele şi coreencele sau chinezoazcele sunt talentate, dar primele nu sunt încă cizelate nici din punct de vedere artistic nici tehnic, iar cele din Asia pe lîngă figuriile executate faţa lor este inexpresivă total. Pentru mine Carolina este campioana olimpică.