Saturday , April 20 2024

Soc la EURO 2016: Spania, invinsa de Croatia

croatia-spania

Cea mai mare surpriza de la Campionatul European a aparut marti seara, atunci cand detinatoarea trofeului, Spania, a fost invinsa de Croatia.

Croatii s-au impus la limita, scor 2-1, dupa ce au revenit de la 0-1.

Ibericii s-au instalat la conducerea jocului din primele minute, avand posesia si presand in jumatatea adversa de teren.

Elevii lui Del Bosque au reusit sa concretizeze rapid dominatia, Morata deschizand scorul inca din minutul 7, din pasa lui Fabregas, dupa o faza frumoasa de atac.

Croatii au replicat aproape imediat, mai intai prin Kalinic, al carui sut a fost scos de De Gea, si mai apoi prin Rakitic, care a sutat superb dupa o gafa a portarului spaniol, insa balonul a lovit bara.

Golul egalizator al Croatiei a venit la ultima faza a primei reprize, atunci cand Kalinic a reusit sa inscrie cu calcaiul.

Partea secunda s-a disputat, in mare, dupa aceleasi coordonate, cu spaniolii dominand si cu adversarii lor incercand sa contraatace periculos.

In minutul 70, Spania a primit relativ usor o lovitura de la 11 metri, dar Subasic a reusit sa apere fantastic sutul lui Sergio Ramos.

Si cum ocaziile se razbuna, pe final de meci Perisic a scapat pe contraatac si l-a executat pe De Gea.

Croatia a invins Spania si a castigat Grupa D, evitand astfel un posibil duel cu Italia.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …