Tuesday , April 23 2024

Şoc în tenisul de top. Antrenorul Sofiei Kenin, câștigătoare de Grand Slam, suspendat 12 ani pentru trucare de meciuri

ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) a anunțat suspendarea antrenorului Max Wenders pentru o perioadă de 12 ani, pentru trucarea de meciuri.

Olandezul este în prezent antrenorul (dar și partenerul de viață) al Sofiei Kenin, câștigătoare de Grand Slam (americanca a cucerit trofeul de la Australian Open în 2020), noteayă HotNews.

Wenders, cel care a început o colaborare sportivă cu Sofia Kenin în 2021, a fost suspendat după ce a fost găsit vinovat de trucare de meciuri. Ancheta care-l viza pe olandez a debutat în 2021.

Meciurile trucate au avut loc în luna aprilie a anului trecut. În vârstă de 26 de ani, Max are interzis la orice activitate care are legătură cu tenisul până în anul 2033. În plus, olandezul a primit și o amendă în valoare de $12.000.

Itia.tennis informează că Wanders a recunosc acuzațiile și a precizat că a distrus o parte din probe, lucru care a dus în mod evident la îngreunarea anchetei.

De-a lungul carierei de antrenor, Max Wanders a lucrat cu Demi Schuurs (jucătoare de dublu, aflată în prezent pe locul 18 mondial), iar din aprilie 2021 el făcea parte din echipa Sofiei Kenin.

De asemenea, Max a fost partener de antrenament (sparring partner) pentru Jelena Ostapenko și a făcut parte la un moment dat și din echipa jucătoarei Anett Kontaveit (antrenor secund).

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …