Sunday , September 25 2022

Soc in lumea tenisului: Cu lacrimi in ochi, Andy Murray si-a anuntat retragerea

Unul dintre cei mai buni tenismeni din ultimul deceniu, britanicul Andy Murray, unul din cei Big4, si-a anuntat, vineri dimineata, retragerea din tenis!

Tenismenul in varsta de 31 de ani, cu trei Grand Slam-uri castigate in cariera, a facut anuntul la Melbourne, cu ochii in lacrimi.

Andy Murray, care se chinuieste sa-si revina dupa o accidentare si o operatie la sold, si-ar dori sa se retraga dupa Wimbledon, insa nu stie daca va mai reusi sa joace pana atunci.

“Nu stiu daca voi reusi sa joc cu aceasta durere inca patru sau cinci luni. Vreau sa fiu prezent la Wimbledon si apoi sa renunt, dar nu stiu daca pot face asta”, a anuntat scotianul.

Fostul lider ATP a suferit o interventie chirurgicala la soldul drept in luna ianuarie a anului trecut si a jucat doar 14 meciuri de la revenirea sa pe teren in luna iunie.

“Nu ma simt bine, ma chinui de multa vreme. Sunt in dureri de aproape 20 de luni. Am facut cam tot ce-am putut sa-mi revin, dar degeaba. Sunt mai bine decat acum 6 luni, dar tot ma doare rau. Pot juca la un nivel, dar nu la cel la care am fost”, a adaugat Murray.

Andy Murray intentioneaza totusi sa joace totusi la Australian Open, unde il va intalni in prima runda pe favoritul numarul 22, Roberto Bautista Agut.

“Durerea e mult prea mare. Trebuie sa ma retrag pentru ca joc fara nicio idee cand aceasta durere se va incheia. As vrea sa joc la Wimbledon, dar nu stiu daca voi reusi sa fac asta. Am optiunea unei noi operatii, care ar fi ceva mai severa, dar care mi-ar permite o viata fara durere. E ceva la care ma gandesc serios. Cativa atleti au facut asta si au revenit in sport, dar n-am nicio garantie ca mi se va intampla si mie. Daca o voi face, o voi face pentru a avea o viata mai buna”, a conchis acesta.

Andy Murray a castigat 45 de turnee ATP in cariera sa, printre care trei Grand Slam-uri (doua Wimbledonuri si un US Open).

41 de saptamani a petrecut Andy Murray in fruntea clasamentului ATP.

 

Vezi si

Roger Federer – retragere cu o înfrângere, lacrimi de fericire și aplauze îndelungate

Roger Federer s-a retras vineri din tenis cu un val de lacrimi de fericire, pe …