Friday , April 26 2024

Situatie umilitoare: Bellu si Bitang nu au mai primit salariu de la JO de la Londra. Fac voluntariat la lotul de gimnastica

bellu-bitang

A doua zi după revenirea de la Moscova cu tolba plină de medalii, lotul feminin de gimnastică s-a întors în sală. Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au făcut o dezvăluire incredibilă.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang nu au mai primit salariu de la JO de la Londra, adică din vara anului 2012!

“Nimeni, mai ales în ceea ce privește gimnastica, nu cred că a emis prea multe pretenții. Noi facem acte de voluntariat. De după Olimpiadă, nu am fost plătiți să antrenăm lotul de gimnastică”, a spus Mariana Bitang, antrenoarea coordonatoare a lotului, pentru Dolce Sport.

Larisa Iordache, câștigatoarea a patru medalii la CE de la Moscova, este alături de antrenori: “Facem în așa fel la antrenament încât să fie mulțumiți de noi și să uite de acest lucru”.

Diana Bulimar, cealaltă medaliată din Rusia, de două ori, a comentat și ea subiectul: “Nu am vrea să plece, nu ne-am dori acest lucru și sper să se rezolve această problemă”.

In aceasta perioada Octavian Bellu lucreaza alaturi de ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, la proiectul noii legi a sportului.

Intre prevederi, Bellu isi doreste sa includa si contractul “antrenorilor nationali”, tehnicieni care pregatesc loturile nationale, pentru a se evita situatia din momentul de fata.

Echipa feminină de gimnastică a revenit, luni, de la CE de la Moscova, unde a cucerut şase medalii. Larisa Iordache a luat aur la barna, argint la individual compus, sol si sarituri, iar Diana Bulimar a cucerut argintul la barna si bronz la sol.

Octavian Bellu a atins la Moscova pragul de 300 de medalii la campionate europene, mondiale si jocuri olimpice. În 2007, Octavian Bellu a intrat in Cartea recordurilor ca fiind cel mai de succes antrenor din lume. Cu Octavian Bellu antrenor, echipa de gimnastică a României a cucerit 5 titluri mondiale şi două olimpice.

Printre sportivele antrenate de Octavian Belu se numără: Lavinia Miloşevici, Simona Amânar, Andreea Răducan şi Cătălina Ponor.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …