Friday , April 19 2024

Simona Halep, victorie splendida cu Petra Kvitova in Fed Cup

halep

Simona Halep a obtinut o victorie splendida in fata Petrei Kvitova in confruntarea dintre Romania si Cehia din Grupa Mondiala a Fed Cup.

A treia jucatoare a lumii s-a impus in trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-3, dupa doua ore si zece minute de joc.

Intalnirea de la Cluj a inceput cum nu se putea mai bine pentru numarul 3 WTA, care a reusit un break in chiar primul game. Kvitova si-a revenit apoi, a reusit rebreakul si se parea ca vom asista la un prim set echilibrat.

Nu a fost asta pentru ca Halep, ajutata si de multimea de erori nefortate facute de cehoaica, a facut un nou break si s-a impus pana la urma cu 6-4 in primul set.

Actul secund a inceput la fel ca primul, cu un break al Simonei, insa tocmai atunci cabd se parea ca aceasta se va distanta decisiv, Petra si-a revenit neasteptat, a echilibrat raportul de forte si, pana la urma, s-a impus fara mari emotii.

“Decisivul” s-a disputat in aceeasi nota de oscilatie de forma pentru dubla campioana de la Wimbledon. Kvitova a inceput mai bine, ea fiind cea care a reusit primul break, insa apoi a gresit din nou la unele mingi destul de usoare, permitandu-i Simonei sa revina.

In cele din urma, diferenta a facut-o un break reusit de romanca in game-ul opt, Petra cedand complet pe final.

Dupa aceasta victorie de exceptie, Romania conduce cu scorul de 2-1 in duelul cu Cehia si mai are nevoie de un singur punct din ultimele doua partide pentru a obtine o calificare istorica in semifinalele Fed Cup.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …