Thursday , April 18 2024

Simona Halep, victorie in primul tur la Roland Garros

Începînd de azi, timp de două săptămâni zgura pariziană îi va găzdui pe cei mai buni jucători ai lumii, printre ei şi şapte români.

Simona Halep s-a impus duminică cu scorul de 6-2, 6-1, în faţa rusoaicei Alla Kudriavţeva în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

În urma victoriei de duminică, Simona Halep şi-a asigurat un premiu de 25.000 de euro.

În partida următoare, românca (locul 66 mondial) va juca împotriva Samanthei Stosur (Australia –  cap de serie numărul 8 la Paris), care a trecut cu 6-2, 6-3 de Iveta Benešová (Cehia). Stosur (27 de ani) a jucat finala la Roland Garros anul trecut, fiind învinsă în două seturi de italianca Francesca Schiavone.

Ceilalţi români vor intra în focuri luni şi marţi. Iată meciurile din turul 1:

Victor Hănescu-Benoit Paire

Alexandra Dulgheru-Laura Pous Tio

Monica Niculescu-Yanina Wickmayer

Sorana Cîrstea-Patty Schnyder

Irina Begu-Aravane Rezai

Edina Gallovits Hall-Angelique Kerber

Tot luni şi marţi vor intra şi marii favoriţi ai competiţiei. Nadal şi Djokovic sunt de departe principalii favoriţi la masculin, urmaţi îndeaproape de Federer, Murray şi Soderling, în timp ce la fete se poate întâmpla orice, ca întotdeauna. Wozniacki, Clijsters, Zvonareva şi Azarenka sunt pe hârtie cele mai importante favorite, dar Şarapova, Kvitova, Kuznetsova şi Jankovic pot produce surprize. Şi Schiavone, câştigătoarea de anul trecut, este în cărţi.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …