Thursday , March 28 2024

SIMONA HALEP, VICTORIE de senzaţie la Sofia! A castigat al saselea turneu din acest an

halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep, principala favorită, a câştigat, duminică, turneul de la Sofia, dotat cu premii în valoare totală de 750.000 de dolari şi va ocupa, începând de luni, locul 11 în ierarhia WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Halep a trecut în finala de la Sofia de australianca Samantha Stosur, locul 19 WTA, scor 2-6, 6-2, 6-2, după o oră şi 37 de minute de joc.

Cele două sportive s-au mai întâlnit în acest an în finala turneului de la Moscova, câştigată de Halep, dar şi în optimi la Cincinnati, unde s-a impus tot românca.

Simona Halep a mai câştigat în acest an alte cinci turnee din circuitul WTA, Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven şi Moscova.

Locul 11 în clasamentul WTA al Simonei Halep va reprezenta a treia cea mai bună clasare pentru o sportivă din România, după Irina Spîrlea (7 WTA în 1997) şi Virginia Ruzici (8 WTA în 1979).

La finala de la Sofia au fost prezenţi şi ministerul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi fostul tenisman Ilie Năstase.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …