Friday , March 29 2024

Simona Halep se califică în semifinale la Melbourne, după un meci epuizant în care nu i-a mers serviciul

Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele turneului Melbourne Summer Set, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 5-7, 6-4, pe elveţianca Viktorija Golubic, locul 43 WTA. Halep a fost aproape să piardă un meci pe care l-a avut în mână, conducând cu 6-2, 4-2.

Sportiva noastră, aflată pe locul 20 în ierarhia WTA, a trecut cu greu de elvețianca Viktorija Golubic (locul 43 WTA).

6-2, 5-7, 6-4 este scorul cu care Simona s-a impus după două ore și 34 de minute.

În setul secund, Simona a servit pentru meci la scorul de 5-4, dar elvețianca a revenit și și-a adjudecat trei game-uri consecutive, trimițând astfel setul în decisiv.

Un set decisiv care a fost extrem de disputat și care s-a încheiat după nu mai puțin de o oră și 10 minute!

Nervii şi-au făcut loc din ce în ce mai mult în psihicul ambelor jucătoare, rachetele au zburat pe teren şi jocul a căpătat accente dramatice, în decisiv. De la puncte încheiate repede la început s-a ajus la schimburi lungi, epuizante. Furia a ţinut-o în viaţă pe Simona Halep, care, incapabilă ghemuri bune să-şi facă serviciul, a reuşit aproape miraculos să câştige.

”A fost foarte dificil, trebuie să recunosc. N-am crezut că pot câștiga acest meci, dar am luptat până la capăt și sunt foarte mândră de asta, pentru că în trecut am lucrat la acest aspect. A jucat incredibil, a luptat până la final, trebuie să-i acordăm credit pentru acest meci frumos. Mă bucur că am fost puțin mai puternică la final”, a spus Simona după finalul meciului cu Golubic.

“Nu, nu am jucat bine astăzi. Am luptat cu mine însămi astăzi, a fost dificil să-mi controlez emoțiile. Ea m-a adus în situația asta, a fost greu să gestionez momentul, dar, dacă vrei să câștigi, nu trebuie să renunți și mă bucur că nu am făcut-o”, a adăugat Simona.

Halep va evolua în penultimul act cu chinezoaica Qinwen Zheng, locul 126 WTA, venită din calificări, care a trecut, în sferturi, cu scorul de 7-6 (1), 7-6 (5), de croata Ana Konjuh, locul 67 WTA.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …