Friday , March 29 2024

Simona Halep s-a oprit in optimi la US Open

simona halep

Ea fost învinsă de Flavia Pennetta cu 6-2, 7-6 (3) într-un meci care a fost întrerurpt aproape cinci ore din cauza averselor.  Cînd s-au descărcat norii, românca avea minge de set, dar la reluare italianca a reuşit să întoarcă soarta meciului.

Călătoria Simonei Halep la US Open s-a încheiat ieri, după un meci cu de toate. Vremea a fost capricioasă la New York, iar partida sa cu Flavia Pennetta, fost număr zece mondial, a început sub nori ameninţători şi cu o umiditate de aproape 80 la sută. După doar cîteva schimburi de mingi, jucătoarele căutau aer. Duminică, Andy Murray spunea că este foarte dificil să respiri în astfel de condiţii. Începutul a fost dificil pentru jucătoarea din România, Pennetta, de trei ori sfertfinalistă la US Open, a servit incredibil, şi-a construit punctele înţelept şi în 26 de minute a cîştigat primul set cu 6-2.

Marcată de umezeală, de oboseală şi de scorul de pe tabelă, Halep nu găsea soluţii să îi confişte serviciul adversarei. A risipit trei astfel de şanse şi apoi şi-a cedat serviciul, lăsînd-o pe italiancă la 4-2. Însă nu avea să dureze prea mult avantajul pentru că Simona a revenit, a făcut re-break, apoi şi-a cîştigat serviciul şi apoi din nou break. Servea pentru set şi conducea cu 40-30 cînd ploaia s-a dezlănţuit pe arena Louis Armstrong.

Jucătoarele au plecat la vestiare şi au avut aproape cinci ore de aşteptat. Ploaia s-a tot jucat cu ele, cînd se oprea, cînd începea şi tot aşa. Pînă la urmă meciul s-a reluat, dar Simona a pierdut momentul acela bun şi a ratat mingea de set, mai mult italianca a făcut break şi a egalat la 5. Pînă la 6-6 s-a mers numai în break-uri. Sîcîită de ratare, Simona a cedat în tie-break, deşi a anulat două mingi de meci. Penetta, 31 de ani, merge în sferturi de finală, în timp ce Halep, 21 de ani, rămîne cu optimile de finală, cel mai bun rezultat al său la turneele de Mare Şlem.

165.000 de dolari şi 280 de puncte va primi Simona Halep pentru atingirea optimilor de finală.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …